Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Voorhuis met vast achterhuis met twee verdiepingen onder met blauwe Hollandse pannen gedekt schilddak in 's Hertogenbosch

Woonhuis

Brede Haven 2
5211TL 's Hertogenbosch
Noord Brabant

Bouwjaar: 16e eeuw (oorsprong) 1839 (vernieuwd)


Beschrijving van Voorhuis met vast achterhuis met twee verdiepingen onder met blauwe Hollandse pannen gedekt schilddak

In oorsprong 16e eeuws pand - voorhuis met vast achterhuis - met twee verdiepingen onder met blauwe Hollandse pannen gedekt schilddak. In 1839 vernieuwde en met een geprofileerde kroonlijst afgesloten voorgevel; begane grond van voorhuis en zijgevel van achterhuis gepleisterd. Op de begane grond deuren met bovenlichten en vensters met schuiframen, waarvan twee met 8-ruits roedenverdeling; op de verdiepingen vensters met 12-ruits schuiframen in het voorhuis en 6-ruits ramen in het achterhuis. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 21587
Laatste wijziging: 2014-12-09 19:55:05.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Voorhuis met vast achterhuis met twee verdiepingen onder met blauwe Hollandse pannen gedekt schilddak in 's Hertogenbosch

woonhuis

Brede Haven 5
's Hertogenbosch
Inleiding. WOONHUIS met voormalige bedrijfsruimte op de begane grond, in 1889 gebouwd in Neo-Renaissance vormen. Rond 1995 gerenoveerd. Om..

gebouw

Visstraat 52
's Hertogenbosch
Hoekgebouwtjes behorende tot de voormalige, omstreeks 1870 gebouwde visbank. In schoon metselwerk opgetrokken pandjes ter grootte van een ve..

De Steur

Visstraat 24
's Hertogenbosch
'De Steur', 1635 blijkens jaartal in de top. Huis met trapgevel met voluutvormige dekstukken. Op de tweede verdieping pilasters die de ontl..

'Dit is in Vlymen' uit 1635. Huis met trapgevel met natuurstenen banden, blokken en waterlijsten

Smalle Haven 23
's Hertogenbosch
'Dit is in Vlymen' uit 1635. HUIS met trapgevel met natuurstenen banden, blokken en waterlijsten. Vensters der eerste verdieping met Tudorbo..

Onderkelderd pand, met verdieping onder blauwe Hollandse pannen gedekt, afgewolfd zadeldak

Buitenhaven 8
's Hertogenbosch
Onderkelderd pand, met verdieping onder blauwe Hollandse pannen gedekt, afgewolfd zadeldak. De voorgevel is in de 19e eeuw verhoogd met een ..

Kaart & Routeplanner

Route naar Voorhuis met vast achterhuis met twee verdiepingen onder met blauwe Hollandse pannen gedekt schilddak in 's Hertogenbosch

Foto's (2)