Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Pastorie van de Sint Pieterskerk (oorspronkelijk Refugiehuis der Augustijnen Kanunniken van het klooster Marienhage te Woensel) in 's Hertogenbosch

Gebouw

Achter de Tolbrug 151
5211SM 's Hertogenbosch
Noord Brabant

Bouwjaar: ca. 1540


Beschrijving van Pastorie van de Sint Pieterskerk (oorspronkelijk Refugiehuis der Augustijnen Kanunniken van het klooster Marienhage te Woensel)

Pastorie van de St.Pieterskerk, oorspronkelijk Refugiehuis der Augustijnen Kanunniken van het klooster Marienhage te Woensel. Aan de achterzijde een puntgevel met uitmetselingen, waarin twee korfboogvensters met schelpmotieven in het boogveld. Westelijke zijgevel met grote korfboogvensters en aan de oostzijde een door een gebogen dak afgesloten traptoren in baksteen met natuurstenen banden en blokken, waarin twee kleine korfboogvensters met in de sluiting een portretbuste. Omstreeks 1540. Inwendig natuurstenen ingangspoort van de traptoren met daarboven, als "salvegarde" het wapen van Karel V tussen balusters met het devies "Plus oultre". (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 21580
Laatste wijziging: 2014-12-09 19:55:05.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Pastorie van de Sint Pieterskerk (oorspronkelijk Refugiehuis der Augustijnen Kanunniken van het klooster Marienhage te Woensel) in 's Hertogenbosch

De Gulden Hopsack

Orthenstraat 3
's Hertogenbosch
De Gulden hopsack, omstreeks 1620. In 1923 gerestaureerd door H.van Heeswijk, waarbij de onderpui vernieuwd. Trapgevel met geprofileerde co..

overig

Ruissche Poort (toegangspoort) ong
's Hertogenbosch
Toegang tot het St.Pieterskerkhof, steeg naar Achter de Tolbrug. Holgeprofileerde natuurstenen ingangspoort, overtoogd door een uitgekraagde..

gebouw

Hooge Steenweg 15
's Hertogenbosch
Inleiding. Het THEATER met BOVENWONING, is gelegen aan de oostelijke zijde van de Hooge Steenweg in de binnenstad van 's-Hertogenbosch. Het..

Huis met in de 19e eeuw nieuw beklampte trapgevel met natuurstenen banden, blokken en vleugelstukken

Hooge Steenweg 32
's Hertogenbosch
Huis met in de 19e eeuw nieuw beklampte trapgevel (1638 blijkens jaartal in top) met natuurstenen banden, blokken en vleugelstukken. Segment..

woonhuis

Hooge Steenweg 20
's Hertogenbosch
In oorsprong vermoedelijk 16e-eeuws pand - voorhuis met vast achterhuis - met verdieping en verdiep onder met blauwe Hollandse pannen (en go..

Kaart & Routeplanner

Route naar Pastorie van de Sint Pieterskerk (oorspronkelijk Refugiehuis der Augustijnen Kanunniken van het klooster Marienhage te Woensel) in 's Hertogenbosch

Foto's (2)