Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Keuterijtje met woongedeelte onder zadeldak tegen topgevel en met rechthoekig schuurgedeelte in de vorm van een met hout beklede hooiberg in Wommels

Boerderij

Littenserbuorren 8
8731CG Wommels (gemeente Littenseradiel)
Friesland


Beschrijving van Keuterijtje met woongedeelte onder zadeldak tegen topgevel en met rechthoekig schuurgedeelte in de vorm van een met hout beklede hooiberg

Keuterijtje, het woongedeelte onder zadeldak tegen topgevel het schuurgedeelte rechthoekig in de vorm van een met hout beklede hooiberg. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 21568
Laatste wijziging: 2014-10-11 14:32:19.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Keuterijtje met woongedeelte onder zadeldak tegen topgevel en met rechthoekig schuurgedeelte in de vorm van een met hout beklede hooiberg in Wommels

Scheltingastate

Krabbedyk 2
Wommels (Gemeente Littenseradiel)
Fraai gelegen gaaf bewaarde boerderij van het kop-hals-romptype. Voorhuis onderkelderd en gedekt door zadeldak tussen topgevels; topschoorst..

Stelpboerderij in ambachtelijk-traditionele bouwstijl met Art Nouveau-invloeden

Slachte 2
Kûbaard (Gemeente Littenseradiel)
Inleiding De BOERDERIJ van het stelp-type is gebouwd in 1918 in een Ambachtelijk-traditionele bouwstijl onder invloed van de Art Nouveau, a..

Tsiispakhus It Tsiispakhús (zuivelmuseum)

Ald Hiem 2
Wommels (Gemeente Littenseradiel)
Inleiding Het langgerekte PAKHUIS voor de opslag van kaas (tegenwoordig museum) en oorspronkelijk behorend bij het woonhuis van de kaashand..

Woonhuis bij kaaspakhuis

Terp 35
Wommels (Gemeente Littenseradiel)
Inleiding De verschijningsvorm van het WOONHUIS, behorende bij het kaaspakhuis, dateert grotendeels uit de periode 1890-1905. Het huis is g..

Kaaspakhuis Voorm. kaaspakhuis

Keatsebaen 10
Wommels (Gemeente Littenseradiel)
PAND met verdieping onder schilddak, oorspronkelijk kaaspakhuis, waartoe op de verdieping halfcirkelvormige openingen zijn waarin roosters m..

Kaart & Routeplanner

Route naar Keuterijtje met woongedeelte onder zadeldak tegen topgevel en met rechthoekig schuurgedeelte in de vorm van een met hout beklede hooiberg in Wommels