Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Pand onder zadeldak tussen twee topgevels met waterlijsten, beitelingen langs de zijden en ieder twee kleine lichtopeningen met luiken in Wjelsryp

Woonhuis

Lytse Buorren 20
8842LJ Wjelsryp (gemeente Littenseradiel)
Friesland


Beschrijving van Pand onder zadeldak tussen twee topgevels met waterlijsten, beitelingen langs de zijden en ieder twee kleine lichtopeningen met luiken

Pand onder zadeldak tussen twee topgevels die doorsneden zijn door waterlijsten, langs de zijden beitelingen hebben en ieder twee kleine lichtopeningen door luiken sluitbaar. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 21565
Laatste wijziging: 2014-07-31 19:39:59.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Pand onder zadeldak tussen twee topgevels met waterlijsten, beitelingen langs de zijden en ieder twee kleine lichtopeningen met luiken in Wjelsryp

Johanneskerk Hervormde kerk, toren en kerkhof

Lytse Buorren 3
Wjelsryp (Gemeente Littenseradiel)
Herv. KERK, TOREN EN KERKHOF. Eenbeukig bakstenen schip met gesloten koor, door siernissen ter weerszijden van de vensters en de kraalprofie..

Hervormde kerk, hekwerk rond kerkhof

Lytse Buorren 3
Wjelsryp (Gemeente Littenseradiel)
IJzeren hekwerk met ornamentatie in laat 19e eeuwse, eenvoudige vormen, dat kerkhof aan noordzijde afsluit.

Ursulakerk (Hervormde kerk) op kerkhof

Lytse Buorren 2
Wjelsryp (Gemeente Littenseradiel)
Herv. KERK op Kerkhof. Dorpskerk blijkens de laatgotische kap middeleeuws van opzet, doch later vernieuwd of wat betreft de zuidmuur bemetse..

Grote kop-rompboerderij met alleen achteraan onderkelderd voorhuis, gepleisterde topgevel met gesloten top met kleine lichtopeningen en omlopende hout ..

Oasterein 4
Wjelsryp (Gemeente Littenseradiel)
Grote boerderij van het kop-romp-type, waarvan het alleen achteraan onderkelderde voorhuis in de gepleisterde topgevel de ankers 1676 draagt..

Betonnen voetgangersbrug over de Franekervaart

't Heechhout 1
Wjelsryp (Gemeente Littenseradiel)
Inleiding De vaste BRUG van gewapend beton ligt over de Franekervaart, een historische trekvaartverbinding tussen Sneek en Franeker. De bru..

Kaart & Routeplanner

Route naar Pand onder zadeldak tussen twee topgevels met waterlijsten, beitelingen langs de zijden en ieder twee kleine lichtopeningen met luiken in Wjelsryp