Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Pand met omlijste ingang en verdieping onder schilddak met hoekschoorstenen en gedichte halfronde lichtopeningen (mog. kaaspakhuis) in Easterein

Woonhuis

Foarbuorren 2
8734HD Easterein (gemeente Littenseradiel)
Friesland


Beschrijving van Pand met omlijste ingang en verdieping onder schilddak met hoekschoorstenen en gedichte halfronde lichtopeningen (mog. kaaspakhuis)

PAND met verdieping onder schilddak met hoekschoorstenen. In de lage verdieping gedichte halfronde lichtopeningen, waarschijnlijk daarom als kaaspakhuis gebouwd. Omlijste ingang. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 21544
Laatste wijziging: 2014-10-12 20:04:29.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Pand met omlijste ingang en verdieping onder schilddak met hoekschoorstenen en gedichte halfronde lichtopeningen (mog. kaaspakhuis) in Easterein

Tweelingpand met goot op klossen onder twee schilddaken, haaks op de rooilijn, beide met twee hoekschoorstenen

Foarbuorren 13
Easterein (Gemeente Littenseradiel)
Tweelingpand onder twee schilddaken, haaks op de rooilijn, beide met twee hoekschoorstenen, de achterzijde aardig gelegen aan het grachtje. ..

Blokvormig pand met omlijste ingang en verdieping met zesruitsvensters onder laag schilddak met twee hoekschoorstenen met borden (voorm. herberg)

Sibadawei 2
Easterein (Gemeente Littenseradiel)
Blokvormig pand met verdieping laag schilddak waarop twee hoekschoorstenen met borden. Omlijste ingang. Op de verdieping zesruitsvensters.

Pastorie

Tsjerkebuorren 1
Easterein (Gemeente Littenseradiel)
Inleiding De PASTORIE is in eclectische trant gebouwd en is volgens de gedenksteen gebouwd in 1861 onder toezicht van Pieter Jans Jaarsma e..

Pastorie, tuinen

Tsjerkebuorren 1
Easterein (Gemeente Littenseradiel)
Omschrijving TUINEN behorende bij de pastorie uit 1861. In de tuin rondom de pastorie liggen nog enkele (oude) wandelpaden, namelijk van en..

Pastorie, koetshuis

Tsjerkebuorren 1
Easterein (Gemeente Littenseradiel)
Inleiding Het KOETSHUIS achter de pastorie is vermoedelijk gelijktijdig met de pastorie in 1861 gebouwd, in Ambachtelijk-traditionele bouwt..

Kaart & Routeplanner

Route naar Pand met omlijste ingang en verdieping onder schilddak met hoekschoorstenen en gedichte halfronde lichtopeningen (mog. kaaspakhuis) in Easterein

Foto's (1)