Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Boerderij met groot schuurdak en dwars voorhuis met omlijste ingang en geblokte kroonlijst onder schilddak met tweedelige dakkapel en twee hoekschoorstenen met versierde borden in K没baard

Boerderij

Berkwerterleane 2
8732EB K没baard (gemeente Littenseradiel)
Friesland

Bouwjaar: ca. 1850 1850 ca. 1850


Beschrijving van Boerderij met groot schuurdak en dwars voorhuis met omlijste ingang en geblokte kroonlijst onder schilddak met tweedelige dakkapel en twee hoekschoorstenen met versierde borden

Boerderij met dwars voorhuis onder schilddak met twee hoekschoorstenen waarop versierde borden. Omlijste ingang in het midden, geblokte kroonlijst en tweedelige dakkapel. Fraai zeer groot schuurdak. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 21540
Laatste wijziging: 2014-10-12 20:04:29.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Boerderij met groot schuurdak en dwars voorhuis met omlijste ingang en geblokte kroonlijst onder schilddak met tweedelige dakkapel en twee hoekschoorstenen met versierde borden in K没baard

Stelphoeve met melkkelder rechts aan de voorgevel, kenbaar door drie vensters met luiken

Berkwerterleane 1
K没baard (Gemeente Littenseradiel)
Gave stelphoeve met melkkelder rechts aan de voorgevel, kenbaar door drie vensters met luiken.

Teatlum

Wommelserweg 83
Tzum (Gemeente Franekeradeel)
Boerderij Teatlum. Kop-hals-rompboerderij met z.g. vroege opkamer d.w.z. op vrij lage kelder (plm 1700); in het midden van de lange gevel b..

Kop-hals-rompboerderij met onderkelderd voorhuis, een trapje aan de topgevelzijde, zesruitsvensters en kleine lichtkozijnen in de top en twee schoorst ..

Hegenserleane 5
Iens (Gemeente Littenseradiel)
Kop-hals-rompboerderij met onderkelderd voorhuis, dat een langs een trapje bereikbare ingang heeft aan de topgevelzijde; zesruitsvensters en..

Edensermolen

bij Hegenserleane 3 Hegenserleane bij Hegenserleane 3
Wommels (Gemeente Littenseradiel)
Poldermolen van de Polder Breeuwsma bij Warntillen; type monnikmolen vermoedelijk uit 1845.

Kop-hals-rompboerderij tussen topgevels met onderkelderd kort voorhuis, zesruitsvensters en kleine lichtopeningen in de top onder zadeldak met topscho ..

Walperterwei 49
Wommels (Gemeente Littenseradiel)
Fraai aan de Bolswarder Trekvaart gelegen boerderij van het kop-hals- romptype. Onderkelderd kort voorhuis onder zadeldak tussen topgevels. ..

Kaart & Routeplanner

Route naar Boerderij met groot schuurdak en dwars voorhuis met omlijste ingang en geblokte kroonlijst onder schilddak met tweedelige dakkapel en twee hoekschoorstenen met versierde borden in K没baard

Foto's (1)