Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Boerderij van het kop- hals-romptype met onderkelderd voorhuis onder zadeldak tussen rijzige topgevel met ankers en vlechtingen in Hidaard

Boerderij

Buorren 4
8737JH Hidaard (gemeente Littenseradiel)
Friesland

Bouwjaar: 1820


Beschrijving van Boerderij van het kop- hals-romptype met onderkelderd voorhuis onder zadeldak tussen rijzige topgevel met ankers en vlechtingen

In de onmiddellijke nabijheid van de kerkterp gelegen boerderij van het kop- hals-romptype. Voorhuis onderkelderd onder zadeldak tussen rijzige topgevel, de voorgevelankers gedateerd 1820. Langs de zijden vlechtingen, in de top kleine lichtopeningen door roeden in siervorm verdeeld. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 21536
Laatste wijziging: 2014-10-11 14:32:19.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Boerderij van het kop- hals-romptype met onderkelderd voorhuis onder zadeldak tussen rijzige topgevel met ankers en vlechtingen in Hidaard

Rispenserpoldermolen

Trijehuzen
Hidaard (Gemeente Littenseradiel)
Poldermolen van de polder Rispens, type Monnikmolen uit 1821.

Openbare lagere school Voorm. openbare lagere school

Griene Leane 5
Easterein (Gemeente Littenseradiel)
Voormalig schoolgebouw onder schilddak, deels met zesruits-deels met twintigruitsvensters.

Martinuskerk

De Streek 2
Easterein (Gemeente Littenseradiel)
Herv. KERK EN TOREN op omgracht kerkhof. Gotisch kerkgebouw met oudere onderdelen uitwendig in de 19e eeuw grotendeels bemetseld; tegen de n..

Tweelingpand met goot op klossen onder twee schilddaken, haaks op de rooilijn, beide met twee hoekschoorstenen

Foarbuorren 13
Easterein (Gemeente Littenseradiel)
Tweelingpand onder twee schilddaken, haaks op de rooilijn, beide met twee hoekschoorstenen, de achterzijde aardig gelegen aan het grachtje. ..

Pand met omlijste ingang en verdieping onder schilddak met hoekschoorstenen en gedichte halfronde lichtopeningen (mog. kaaspakhuis)

Foarbuorren 2
Easterein (Gemeente Littenseradiel)
PAND met verdieping onder schilddak met hoekschoorstenen. In de lage verdieping gedichte halfronde lichtopeningen, waarschijnlijk daarom als..

Kaart & Routeplanner