Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Eenvoudig huis aan de voet van het kerkhof onder zadeldak tussen topgevels met beitelingen en topschoorstenen (voorm. kosterij en school) in Hinnaard

Woonhuis

Sassingawei 1
8844KS Hinnaard (gemeente Littenseradiel)
Friesland

Bouwjaar: 18e eeuw 1798 18e eeuw


Beschrijving van Eenvoudig huis aan de voet van het kerkhof onder zadeldak tussen topgevels met beitelingen en topschoorstenen (voorm. kosterij en school)

Aan de voet van het kerkhof gelegen eenvoudig HUIS onder zadeldak tussen topgevels met beitelingen en met topschoorstenen. Aan de zijde van het kerkhof nog zes- en negenruitsvensters. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 21534
Laatste wijziging: 2014-10-12 20:04:29.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Eenvoudig huis aan de voet van het kerkhof onder zadeldak tussen topgevels met beitelingen en topschoorstenen (voorm. kosterij en school) in Hinnaard

Door bomen omringd kerkhof met gesloten klokhuis

Sassingawei 3
Hinnaard (Gemeente Littenseradiel)
Door bomen omringd kerkhof waarop gesloten klokkehuis, de afdekking belegd met pannen, het geheel op stenen voet, waarin gebeeldhouwde steen..

Twee woningen naast de kerk onder breed schilddak met schoorstenen op de hoeken van de kap

Van Burmaniawei 7
Iens (Gemeente Littenseradiel)
Twee woningen onder breed schilddak, in de onmiddellijke nabijheid van de kerk staande. Op de hoeken van de kap schoorstenen. Vijf zesruitsv..

Hervormde kerk en kerkhof

Van Burmaniawei 3
Iens (Gemeente Littenseradiel)
Herv. Kerk en Kerkhof. Schilderachtig gelegen in aanleg 13e eeuws kerkje, in 1874 vernieuwd met uitzondering van een gedeelte aan de noordzi..

Windmotor Edens

Bûten de Kom 2
Iens (Gemeente Littenseradiel)
Inleiding De AMERIKAANSE WINDMOTOR is een markant herkenningspunt in het open weidegebied tussen Edens en Wommels. De naar Amerikaans model..

Kop-hals-rompboerderij met onderkelderd woonhuis onder zadeldak met twee topschoorstenen met borden en met beeldbepalende schuur onder zeer groot dak

Van Burmaniawei 8
Iens (Gemeente Littenseradiel)
Kop-hals-romptype met onderkelderd woonhuis onder zadeldak met twee topschoorstenen waarop borden. Schuur onder zeer groot dak, dat met de t..

Kaart & Routeplanner

Route naar Eenvoudig huis aan de voet van het kerkhof onder zadeldak tussen topgevels met beitelingen en topschoorstenen (voorm. kosterij en school) in Hinnaard

Foto's (1)