Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Herenhuis uit het tweede kwart van de 19e eeuw met verdieping en schilddak, bekroond door hoekschoorstenen in Helmond

Woonhuis

Marktstraat 10
5701RN Helmond
Noord Brabant


Beschrijving van Herenhuis uit het tweede kwart van de 19e eeuw met verdieping en schilddak, bekroond door hoekschoorstenen

Herenhuis uit het tweede kwart van de 19e eeuw met verdieping en schilddak, bekroond door hoekschoorstenen. Sobere baksteengevel met kroonlijst, deur met ovale, vierkante en ruitvormige panelen binnen een omlijsting van pilasters met hoofdgestel. Gesneden trumeau, bronzen kloppers, lantaarn in het bovenlicht. Vensters met draairamen; in de verdieping met ijzeren raamhekjes. IJzeren stoephek met hardstenen plint. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 21453
Laatste wijziging: 2014-10-12 20:04:29.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Herenhuis uit het tweede kwart van de 19e eeuw met verdieping en schilddak, bekroond door hoekschoorstenen in Helmond

Herenhuis, in 1891 gebouwd

Markt 213
Helmond
Inleiding HERENHUIS, in 1891 gebouwd in opdracht van fabrikant A. Prinzen door architect J.W. van der Putten. In 1923 werd het neo-renaissa..

Koetshuis-dienstwoning

Watermolenwal 1
Helmond
Inleiding KOETSHUIS-DIENSTWONING, gebouwd in 1891 in opdracht van A. Prinzen. De architect was J.W. van der Putten. Het pand werd als dien..

Herenhuis, gebouwd in eclectische stijl

Markt 24
Helmond
Inleiding HERENHUIS, gebouwd in 1872 in eclectische stijl in opdracht van de fabrikant F. J. Mathyssen. De architect was Th. Royakkers. Het..

Herenhuis, gebouwd in art nouveaustijl met elementen van overgangsstijl

Markt 31
Helmond
Inleiding HERENHUIS, gebouwd in Art Nouveaustijl met elementen van Overgangsstijl in opdracht van J. van Thiel naar ontwerp van de architec..

Fraterhuis-school

Zuid Koninginnewal 49
Helmond
Inleiding FRATERHUIS-SCHOOL, tussen 1873-1875 gebouwd naar ontwerp van architect H.J. van Tulder in neo-gotische stijl. De opdrachtgevers w..

Kaart & Routeplanner

Route naar Herenhuis uit het tweede kwart van de 19e eeuw met verdieping en schilddak, bekroond door hoekschoorstenen in Helmond

Foto's (1)