Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Nederlands Hervormde Kerk in Hellevoetsluis

Kerkelijk Gebouw

Dorpsstraat 14
3223BG Hellevoetsluis
Zuid Holland

Bouwjaar: 15e eeuw 1400 15e eeuw


Beschrijving van Nederlands Hervormde Kerk

Ned.Herv.Kerk. Schip en toren (ca. 1500) van de v.m. parochiekerk, waarvan het transept en koor zijn verdwenen. Eenbeukig schip met houten tongewelf. Sobere toren, tegen de eerste drie geledingen door een overhoekse steunberen begeleid en met aan het romaans herinnerende versiering van nissen en rondboogfriezen. Korte, vierzijdige spits. Inventaris: preekstoel, doophek en banken, 17e eeuw. Orgel met Hoofdwerk en Bovenwerk, in 1821 gemaakt door G.T. en J. Batz en Co. Klokkenstoel met klok van anonieme gieter, 1524, diam. 116,3 cm. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 21437
Laatste wijziging: 2014-10-12 20:04:29.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Nederlands Hervormde Kerk in Hellevoetsluis

Voormalige rechthuis

Rijksstraatweg 243
Hellevoetsluis
V.m. RECHTHUIS. Gebouwd op rechthoekige plattegrond, begin 19e eeuw, met verdieping en schilddak. Breedte tien vensterassen. Gevelsteen in L..

Fort Noorddijk

Fort op de Noorddijk Nieuwenhoorn
Hellevoetsluis
Fort op de Noorddijk. Vestingwerken, deel uitmakend van de v.m. linie Brielle-Hellevoetsluis, gelegen op de Noorddijk en de Penserdijk, opge..

Zeezicht

Rijksstraatweg 254A
Hellevoetsluis
Molen. Aan de zuidzijde van het dorp een ronde, bakstenen korenmolen met stelling, bouwjaar onbekend.

Hoeve "Waterrijk". Boerderij van het middenlangsdeeltype van de Vlaamse schuurgroep, gedateerd in de geveltop met jaartal. Het woonhuis heeft een geve ..

Breeweg 2
Hellevoetsluis
HOEVE "Waterrijk". Boerderij van het middenlangsdeeltype van de Vlaamse schuurgroep, gedateerd in de geveltop 1816. Het woonhuis heeft een g..

Pastorie

Smitsweg 49
Hellevoetsluis
Herenhuis met verdieping en twee parallel lopende schilddaken, midden 19e eeuw. Voorgevel met eenvoudige, geblokte ingangsomlijsting en vens..

Kaart & Routeplanner

Route naar Nederlands Hervormde Kerk in Hellevoetsluis

Foto's (2)