Meer dan 63.000 rijksmonumenten

Hoeve "Waterrijk". Boerderij van het middenlangsdeeltype van de Vlaamse schuurgroep, gedateerd in de geveltop met jaartal. Het woonhuis heeft een gevel met ingezwenkte zijkanten. De stal is later in d .. in Hellevoetsluis

Breeweg 2
3222LA Hellevoetsluis

Bouwjaar: 1816 (boerderij) 19e eeuw (stal)

(1 recensie)

Beschrijving van Hoeve "Waterrijk". Boerderij van het middenlangsdeeltype van de Vlaamse schuurgroep, gedateerd in de geveltop met jaartal. Het woonhuis heeft een gevel met ingezwenkte zijkanten. De stal is later in d ..

HOEVE "Waterrijk". Boerderij van het middenlangsdeeltype van de Vlaamse schuurgroep, gedateerd in de geveltop 1816. Het woonhuis heeft een gevel met ingezwenkte zijkanten. De stal is later in de 19e eeuw vernieuwd. Beide worden gedekt door pannen zadeldaken. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Recensies en ervaringen (1)

5
Recensie door: ()
Volgens mij is dit de boerderij die in bezit was van mijn overleden tante L.van der Poel. Thuis heb ik nog een schilderij die ik een keer naar de eigenaar wil brengen. Misschien hoor ik nog iets van de latere geschiedenis. Ik zou ooit deze boerderij erven maar uiteindelijk is die nagelaten aan de kankerbestrijding. wpoel@hotmail.com