Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Voormalig Marinehospitaal in Hellevoetsluis

Woonhuis

Oostkade 8
3221AJ Hellevoetsluis
Zuid Holland

Bouwjaar: eind 17e eeuw


Beschrijving van Voormalig Marinehospitaal

COMPLEX, bestaande uit een groot, blokvormig gebouw met drie verdiepingen, omlopend schilddak en gepleisterde gevels onder rechte lijsten op de hoek van de Oostkade en langs de Oostkade twee evenwijdige vleugels, die een smalle binnenplaats omgeven. Langs de kade een vleugel met gepleisterde gevel en hoog, met pannen gedekt schilddak; aan de zijde van de binnenplaats een gesausde gevel met vensters, waarin twaalf- en zesruitsschuiframen. Evenwijdig met deze vleugel een iets lagere vleugel aan de andere zijde van de binnenplaats onder pannen schilddak en met aan de buitenzijde vensters met twaalf- en zesruitsschuiframen. In het inwendige in de gang een getoogde doorgang op pilasters, met in de boogzwikken lofwerk, eind 17e eeuw. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 21411
Laatste wijziging: 2014-10-12 20:04:29.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Voormalig Marinehospitaal in Hellevoetsluis

Voormalige Admiraalswoning

Oostkade 16
Hellevoetsluis
Gepleisterd huis met verdieping en hoog schilddak, waarin brede dakkapel met fronton, 18e eeuw. Vensters met zesruitsschuiframen.

Bastion VIII

Oostkade 2
Hellevoetsluis
BASTION VIII. Bastion met: - Gerevetteerde facen; - In de bekledingsmuur aan de rivierzijde ingemetseld een natuurstenen in reliƫf gebeel..

Bastion VIII

Bastion VIII
Hellevoetsluis
Oostelijke halve HOORNWERK (bastion VIII). Facen, bestaande uit hoge, gemetselde muren. Aan de binnenzijde een steil aflopend talud. Langs d..

Verkeersbrug

-
Hellevoetsluis
Inleiding VERKEERSBRUG van het type draaibrug, in 1881 geplaatst over de in 1802 verbouwde sluis van het grote dok (rijksmonumentnummer 021..

Nederlands Hervormde Kerk

Oostzanddijk 18
Hellevoetsluis
Ned.Herv.KERK. In 1661 gebouwde eenvoudige zaalkerk met boogvensters en omlopend pannen schilddak. Slanke bakstenen toren, het bovendeel ver..

Kaart & Routeplanner

Route naar Voormalig Marinehospitaal in Hellevoetsluis

Foto's (1)