Meer dan 63.000 rijksmonumenten


"Holsener", boerderij onder rieten schilddak, onderschoer; rechts een uitbouw van het woongedeelte. Vensters met roedenverdeling, met luiken behangen; houten schuurtje onder een met riet en pannen ged .. in Hellendoorn

Boerderij

Schuilenburgerweg 46
7447RP Hellendoorn
Overijssel

Bouwjaar: 18e/19e eeuw


Beschrijving van "Holsener", boerderij onder rieten schilddak, onderschoer; rechts een uitbouw van het woongedeelte. Vensters met roedenverdeling, met luiken behangen; houten schuurtje onder een met riet en pannen ged ..

"Holsener", boerderij onder rieten schilddak, onderschoer; rechts een uitbouw van het woongedeelte. Vensters met roedenverdeling, met luiken behangen; houten schuurtje onder een met riet en pannen gedekt schilddak en met ingang in de lange zijde. XVIII/XIX. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 21402
Laatste wijziging: 2014-10-11 14:32:19.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van "Holsener", boerderij onder rieten schilddak, onderschoer; rechts een uitbouw van het woongedeelte. Vensters met roedenverdeling, met luiken behangen; houten schuurtje onder een met riet en pannen ged .. in Hellendoorn

Boerderij onder rieten schilddak. Schuurtje onder een met riet en pannen gedekt schilddak; put

Schuilenburgerweg 52
Hellendoorn
Boerderij onder rieten schilddak; in het schild boven de onderschoer 1727. De vensters van het woongedeelte zijn met luiken behangen. Schuur..

Zgn. Knispenhuussien

Nieuwe Twentseweg 19
Hellendoorn
Zgn. Knispenhuussien. Pand onder rieten schilddak en lemen muren, ramen met roedenverdeling en met luiken behangen, vloeren van veldkeitjes.

De Wippe

Ommerweg 15
Hellendoorn
Windkorenmolen. Achtkantige bovenkruier met stelling (1870), stenen onderstuk, houten bovenstuk en kap.

"De Voordam"

Bibenstraat 20
Hellendoorn
"De Voordam". Vroeg 19e eeuwse woning, gelegen in een gave omgeving, onder rondgaand schilddak waartussen zakgoot. Aan de achterzijde is een..

Verdiepingloos pand op rechthoekige grondslag onder omlopend schilddak met hoekschoorstenen. Lijstgevels en dakkapel met omlijsting. Achtruitsvensters ..

Dorpsstraat 53
Hellendoorn
Verdiepingloos PAND op rechthoekige grondslag onder omlopend schilddak met hoekschoorstenen. Lijstgevels en dakkapel met omlijsting. Achtrui..

Kaart & Routeplanner

Route naar "Holsener", boerderij onder rieten schilddak, onderschoer; rechts een uitbouw van het woongedeelte. Vensters met roedenverdeling, met luiken behangen; houten schuurtje onder een met riet en pannen ged .. in Hellendoorn