Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Toren van drie geledingen met schilddak in Hellendoorn

Kerkelijk Gebouw

Dorpsstraat 39
7447CM Hellendoorn
Overijssel

Bouwjaar: mogelijk 16e eeuw 1500 mogelijk 16e eeuw


Beschrijving van Toren van drie geledingen met schilddak

TOREN van drie geledingen met schilddak, rechthoekige traptoren; in de onderste geleding korfboogvormige ingang met spitsboogvenster erboven, de twee volgende geledingen voorzien van spitsboognissen, waarin zich bij de bovenste de galmgaten bevinden. Overwelfde benedenruimte. Klokkenstoel met gelui van 2 klokken, waarvan één van W. Wegewaert, 1547, diam. 110,6 cm. en een moderne klok. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 21393
Laatste wijziging: 2014-10-12 20:04:29.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Toren van drie geledingen met schilddak in Hellendoorn

Dorpskerk : Nederlands Hervormde Kerk

Dorpsstraat 39
Hellendoorn
N.H.KERK. Het gebouw bestaat uit een romaans eenbeukig schip (XII) en een laatgotisch koor met twee zijkapellen en een sacristie. De schipmu..

Verdiepingloos pand op rechthoekige grondslag onder omlopend schilddak met hoekschoorstenen. Lijstgevels en dakkapel met omlijsting. Achtruitsvensters ..

Dorpsstraat 53
Hellendoorn
Verdiepingloos PAND op rechthoekige grondslag onder omlopend schilddak met hoekschoorstenen. Lijstgevels en dakkapel met omlijsting. Achtrui..

"De Voordam"

Bibenstraat 20
Hellendoorn
"De Voordam". Vroeg 19e eeuwse woning, gelegen in een gave omgeving, onder rondgaand schilddak waartussen zakgoot. Aan de achterzijde is een..

Oudheidkamer. Boerderij onder fors rieten schilddak met uileborden; onderschoer. Aan de achterzijde een dwars aangebouwd schuurgedeelte onder rieten s ..

Reggeweg 1
Hellendoorn
Oudheidkamer. Boerderij onder fors rieten schilddak met uileborden; onderschoer. Aan de achterzijde een dwars aangebouwd schuurgedeelte onde..

De Hoop

Reggeweg 4
Hellendoorn
Windkorenmolen "De Hoop", Nijverdalseweg; achtkantige bovenkruier met stelling (1874); stenen onderstuk, bovenstuk en kap met riet gedekt.

Kaart & Routeplanner

Route naar Toren van drie geledingen met schilddak in Hellendoorn

Foto's (2)