Meer dan 63.000 rijksmonumenten


"De Voordam" in Hellendoorn

Woonhuis

Bibenstraat 20
7447CL Hellendoorn
Overijssel

Bouwjaar: 1849


Beschrijving van "De Voordam"

"De Voordam". Vroeg 19e eeuwse woning, gelegen in een gave omgeving, onder rondgaand schilddak waartussen zakgoot. Aan de achterzijde is een kleinere woning onder een schilddak aangebouwd. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 21391
Laatste wijziging: 2014-10-12 20:04:29.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van "De Voordam" in Hellendoorn

Dorpskerk : Nederlands Hervormde Kerk

Dorpsstraat 39
Hellendoorn
N.H.KERK. Het gebouw bestaat uit een romaans eenbeukig schip (XII) en een laatgotisch koor met twee zijkapellen en een sacristie. De schipmu..

Toren van drie geledingen met schilddak

Dorpsstraat 39
Hellendoorn
TOREN van drie geledingen met schilddak, rechthoekige traptoren; in de onderste geleding korfboogvormige ingang met spitsboogvenster erboven..

Verdiepingloos pand op rechthoekige grondslag onder omlopend schilddak met hoekschoorstenen. Lijstgevels en dakkapel met omlijsting. Achtruitsvensters ..

Dorpsstraat 53
Hellendoorn
Verdiepingloos PAND op rechthoekige grondslag onder omlopend schilddak met hoekschoorstenen. Lijstgevels en dakkapel met omlijsting. Achtrui..

Oudheidkamer. Boerderij onder fors rieten schilddak met uileborden; onderschoer. Aan de achterzijde een dwars aangebouwd schuurgedeelte onder rieten s ..

Reggeweg 1
Hellendoorn
Oudheidkamer. Boerderij onder fors rieten schilddak met uileborden; onderschoer. Aan de achterzijde een dwars aangebouwd schuurgedeelte onde..

De Hoop

Reggeweg 4
Hellendoorn
Windkorenmolen "De Hoop", Nijverdalseweg; achtkantige bovenkruier met stelling (1874); stenen onderstuk, bovenstuk en kap met riet gedekt.

Kaart & Routeplanner

Route naar "De Voordam" in Hellendoorn