Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Boerderij in Laag Zuthem

Boerderij

Kolkweg 44
8055PV Laag Zuthem (gemeente Raalte)
Overijssel

Bouwjaar: eerste helft 19e eeuw


Beschrijving van Boerderij

Boerderij uit de eerste helft van de 19e eeuw. Breed woongedeelte dat dwars voor de stal is gebouwd en een rieten schilddak met schoorstenen, waarop windkappen, draagt. Links een uitgebouwde kamer onder pannen schilddak. De voorgevel van het woonhuis heeft vensters met vijftienruitsschuiframen en luiken. Deur met gietijzeren levensboom in het bovenlicht. De uitgebouwde kamer heeft vensters met zesruitsschuiframen. Twee schuren van steen, een met door pannen en een met door riet gedekt wolfdak. De achterste aanbouw van de bovenkamer is niet bij de bescherming inbegrepen. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 21364
Laatste wijziging: 2014-10-11 14:32:19.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Boerderij in Laag Zuthem

Aalvanger

Zuthemerweg 2
Zwolle
BOERDERIJ DE AALVANGER Inleiding BOERDERIJ 'de Aalvanger', met naastgelegen SCHUUR en STOOKHOK, ligt in het open land ten zuiden van Zwolle..

Bikkenrade, hekpijlers

Hollewandsweg 40
Zwolle
Hekpijlers Bikkenrade. Gemetselde vierkante bakstenen hekpijlers met geprofileerde natuurstenen dekplaten, bekroond door siervazen. Jaartals..

Windesheimer molen

Wijheseweg 43
Zwolle
WINDKORENMOLEN Zwolseweg Windesheim; achtkantige bovenkruier met lage stelling (1748), stenen onder- en tussenstuk, bovenstuk en kap met rie..

Nederlands-Hervormde kerk (voor 1633: brouwerij van het klooster Windesheim)

Dorpsstraat 4
Zwolle
N.H. KERK. Gebouw op rechthoekige grondslag onder zadeldak tussen topgevels; enig overgebleven gebouw van het klooster te Windesheim. Uitwen..

Huize Soeslo, boerderij met aangrenzende schuur

Heinoseweg 22
Zwolle
Omschrijving BOERDERIJ met aangrenzende SCHUUR als onderdeel van de historische buitenplaats Soeslo, daterend uit de 19de eeuw. De boerde..

Kaart & Routeplanner

Route naar Boerderij in Laag Zuthem