Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Voormalige recht- en veerhuis; pand met kapverdieping onder pannen zadeldak tussen tuitgevels met vlechtingen, opgetrokken in gele ijsselsteen en (recentelijk) voorzien van zesruitsschuifvensters, deu .. in Heinenoord

Gebouw

Goidschalxoordsedijk 24
3274BH Heinenoord (gemeente Binnenmaas)
Zuid Holland

Bouwjaar: 18e eeuw 1700 18e eeuw


Beschrijving van Voormalige recht- en veerhuis; pand met kapverdieping onder pannen zadeldak tussen tuitgevels met vlechtingen, opgetrokken in gele ijsselsteen en (recentelijk) voorzien van zesruitsschuifvensters, deu ..

v.m. Recht- en veerhuis; 18e eeuws pand met kapverdieping onder pannen zadeldak tussen tuitgevels met vlechtingen, opgetrokken in gele ijsselsteen en (recentelijk) voorzien van zesruitsschuifvensters, deur met gedeeld bovenlicht. Aan de achterzijde een opkamer. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 21358
Laatste wijziging: 2014-10-12 20:04:29.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Voormalige recht- en veerhuis; pand met kapverdieping onder pannen zadeldak tussen tuitgevels met vlechtingen, opgetrokken in gele ijsselsteen en (recentelijk) voorzien van zesruitsschuifvensters, deu .. in Heinenoord

Watertoren

Sluisendijk 2
Heinenoord (Gemeente Binnenmaas)
Inleiding Aan de voet van de Sluisendijk, ten westen van het dorp Heinenoord, is in 1910 naar ontwerp van J. Smit met medewerking van de co..

Molen van Goidschalxoord: ronde, gemetselde korenmolen

Goidschalxoordsedijk 55
Heinenoord (Gemeente Binnenmaas)
Ronde, gemetselde korenmolen uit 1718.

Boerderij "West Leeuwenstein"

Dorpsstraat 79
Heinenoord (Gemeente Binnenmaas)
West Leeuwenstein. Grotendeels gepleisterde boerderij van monumentale allure, blijkens een gepolychromeerde gevelsteen uit 1762. Het woonhu..

Boerderij "Midden Leeuwenstein"

Dorpsstraat 63
Heinenoord (Gemeente Binnenmaas)
'Midden Leeuwenstein'. Gave boerderij (1851) bestaande uit een woongedeelte met ingezwenkte gevel onder rechte lijst en met zijvoluten en d..

Rentenierswoning

Dorpsstraat 59
Heinenoord (Gemeente Binnenmaas)
Inleiding Het WOONHUIS van het type rentenierswoning aan de Dorpsstraat te Heinenoord is, getuige de stichtingssteen, in 1879 gebouwd in op..

Kaart & Routeplanner


Foto's (3)