Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Pastorie van de Nederlands Hervormde Kerk: deftig herenhuis oostelijk van de kerk met hoog schilddak, waarin dakkapellen. Geprofileerde waterlijst tussen parterre en verdieping. Oorspronkelijk deur me .. in Heinenoord

Kerkelijk Gebouw

Hofweg 7
3274BK Heinenoord (gemeente Binnenmaas)
Zuid Holland

Bouwjaar: eerste kwart 19e eeuw 1800 eerste kwart 19e eeuw


Beschrijving van Pastorie van de Nederlands Hervormde Kerk: deftig herenhuis oostelijk van de kerk met hoog schilddak, waarin dakkapellen. Geprofileerde waterlijst tussen parterre en verdieping. Oorspronkelijk deur me ..

Deftig herenhuis (XIXa) oostelijk van de kerk met hoog schilddak, waarin dakkapellen. Geprofileerde waterlijst tussen parterre en verdieping. Oorspronkelijk deur met bovenlicht; zes- en vierruitsschuiframen. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 21356
Laatste wijziging: 2014-10-12 20:04:29.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Pastorie van de Nederlands Hervormde Kerk: deftig herenhuis oostelijk van de kerk met hoog schilddak, waarin dakkapellen. Geprofileerde waterlijst tussen parterre en verdieping. Oorspronkelijk deur me .. in Heinenoord

Nederlands Hervormde Kerk

Kerkplein 12
Heinenoord (Gemeente Binnenmaas)
Ned. Herv. Kerk. Laat-gotische dorpskerk met eenbeukig schip, overdekt door houten tongewelven met trekbalken, smaller driezijdig gesloten ..

Hof van Heinenoord

Hofweg 13
Heinenoord (Gemeente Binnenmaas)
"Hof van Heinenoord". Vierkant gebouw van parterre en verdieping (XVIII). Breedte vijf vensterassen. Deuromlijsting met pilasters; twaalf..

Rentenierswoning

Dorpsstraat 59
Heinenoord (Gemeente Binnenmaas)
Inleiding Het WOONHUIS van het type rentenierswoning aan de Dorpsstraat te Heinenoord is, getuige de stichtingssteen, in 1879 gebouwd in op..

Dwarshuis met zadeldak en puntgevel met vlechtingen. IJzeren stoeppalen

Dorpsstraat 26
Heinenoord (Gemeente Binnenmaas)
Dwarshuis (XIX A) met zadeldak en puntgevel met vlechtingen. IJzeren stoeppalen.

Boerderij "Midden Leeuwenstein"

Dorpsstraat 63
Heinenoord (Gemeente Binnenmaas)
'Midden Leeuwenstein'. Gave boerderij (1851) bestaande uit een woongedeelte met ingezwenkte gevel onder rechte lijst en met zijvoluten en d..

Kaart & Routeplanner

Route naar Pastorie van de Nederlands Hervormde Kerk: deftig herenhuis oostelijk van de kerk met hoog schilddak, waarin dakkapellen. Geprofileerde waterlijst tussen parterre en verdieping. Oorspronkelijk deur me .. in Heinenoord

Foto's (2)