Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Boerderij "Midden Leeuwenstein" in Heinenoord

Boerderij

Dorpsstraat 63
3274BC Heinenoord (gemeente Binnenmaas)
Zuid Holland

Bouwjaar: 1851


Beschrijving van Boerderij "Midden Leeuwenstein"

'Midden Leeuwenstein'. Gave boerderij (1851) bestaande uit een woongedeelte met ingezwenkte gevel onder rechte lijst en met zijvoluten en daarachter grote rietgedekte schuur met inrijpoort. Het uit IJsselsteen met rode vensterstrekken opgetrokken woonhuis heeft een topschoorsteen met smeedijzeren bekroning. Rechts een oude schuur (XVII). Inrijhek met hardstenen hekpijlers, waarop hoofdgestellen (XVIIId). Bekronende leeuwen met wapens. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 21353
Laatste wijziging: 2014-10-12 20:04:29.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Boerderij "Midden Leeuwenstein" in Heinenoord

Nederlands Hervormde Kerk

Kerkplein 12
Heinenoord (Gemeente Binnenmaas)
Ned. Herv. Kerk. Laat-gotische dorpskerk met eenbeukig schip, overdekt door houten tongewelven met trekbalken, smaller driezijdig gesloten ..

Rentenierswoning

Dorpsstraat 59
Heinenoord (Gemeente Binnenmaas)
Inleiding Het WOONHUIS van het type rentenierswoning aan de Dorpsstraat te Heinenoord is, getuige de stichtingssteen, in 1879 gebouwd in op..

Pastorie van de Nederlands Hervormde Kerk: deftig herenhuis oostelijk van de kerk met hoog schilddak, waarin dakkapellen. Geprofileerde waterlijst tus ..

Hofweg 7
Heinenoord (Gemeente Binnenmaas)
Deftig herenhuis (XIXa) oostelijk van de kerk met hoog schilddak, waarin dakkapellen. Geprofileerde waterlijst tussen parterre en verdieping..

Hof van Heinenoord

Hofweg 13
Heinenoord (Gemeente Binnenmaas)
"Hof van Heinenoord". Vierkant gebouw van parterre en verdieping (XVIII). Breedte vijf vensterassen. Deuromlijsting met pilasters; twaalf..

Boerderij "West Leeuwenstein"

Dorpsstraat 79
Heinenoord (Gemeente Binnenmaas)
West Leeuwenstein. Grotendeels gepleisterde boerderij van monumentale allure, blijkens een gepolychromeerde gevelsteen uit 1762. Het woonhu..

Kaart & Routeplanner

Route naar Boerderij "Midden Leeuwenstein" in Heinenoord

Foto's (5)