Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Pand met gevel onder bijzondere, grote zandstenen top in de vorm van een halsgevel met gedeelde vleugelstukken, volutenafdekking en ornament om het zoldervenster in Amsterdam

Woonhuis

Kalverstraat 181
1012XB Amsterdam
Noord Holland

Bouwjaar: tweede kwart 18e eeuw


Beschrijving van Pand met gevel onder bijzondere, grote zandstenen top in de vorm van een halsgevel met gedeelde vleugelstukken, volutenafdekking en ornament om het zoldervenster

Pand met gevel onder bijzondere, grote zandstenen top in de vorm van een halsgevel met gedeelde vleugelstukken, volutenafdekking en ornament om het zoldervenster (XVIIIb). (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 2134
Laatste wijziging: 2014-10-12 20:04:29.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Pand met gevel onder bijzondere, grote zandstenen top in de vorm van een halsgevel met gedeelde vleugelstukken, volutenafdekking en ornament om het zoldervenster in Amsterdam

Pand met rechte lijst. Zeer verbouwd en van een nieuw dak voorzien huis

Kalverstraat 179
Amsterdam
In de kern 18e eeuws, in de 19e- en 20e eeuw zeer verbouwd en van een nieuw dak voorzien huis, waarvan de gevel wordt beƫindigd door een re..

Winkelpand van de bonneterie

Rokin 140
Amsterdam
WINKELPAND van de Bonneterie, in het eerste decennium van de 20e eeuw door A. Jacot en W. Oldewelt opgetrokken in de trant van het toenterti..

Pand met gevel onder rechte lijst met - ten dele gladde gebogen - triglyfen

Kalverstraat 184
Amsterdam
Pand met gevel onder rechte lijst met - ten dele gladde gebogen - triglyfen (XVIII A ?). Vormt groep met nrs 186 en 188.

Pand met gevel onder rechte lijst met - ten dele gladde gebogen - triglyfen

Kalverstraat 186
Amsterdam
Pand met gevel onder rechte lijst met - ten dele gladde gebogen - triglyfen (XVIII A ?). Vormt de middenrisaliet van de groep 184-186-188.

Hoekpand met gevel onder rechte lijst - met ten dele gladde gebogen - triglyfen

Kalverstraat 188
Amsterdam
Hoekpand met gevel onder rechte lijst - met ten dele gladde gebogen - triglyfen (XVIII A ?). Vormt groep met nrs 184 en 186. In de zijgevel ..

Kaart & Routeplanner


Foto's (2)