Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Boerderij, met omlopend rieten dak en links een opkamer. Deur getoogd en gesneden kalf in Hei en Boeicop

Boerderij

Hei- en Boeicopseweg 119
4126RG Hei en Boeicop (gemeente Zederik)
Zuid Holland

Bouwjaar: 17e eeuw 1600 17e eeuw


Beschrijving van Boerderij, met omlopend rieten dak en links een opkamer. Deur getoogd en gesneden kalf

Boerderij, 17e eeuw, met omlopend rieten dak en links een opkamer. Deur getoogd en gesneden kalf. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 21339
Laatste wijziging: 2014-12-09 19:54:29.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Boerderij, met omlopend rieten dak en links een opkamer. Deur getoogd en gesneden kalf in Hei en Boeicop

Boerderij onder rieten wolfdak en met gepleisterde voorgevel. In de benedenverdieping vensters met luiken en zesruitsschuiframen

Hei- en Boeicopseweg 92
Hei en Boeicop (Gemeente Zederik)
Boerderij onder rieten wolfdak en met gepleisterde voorgevel, waarin jaartalankers: 1662 en twee sierankers. In de benedenverdieping venster..

Boerderij onder rieten wolfdak

Hei- en Boeicopseweg 104
Hei en Boeicop (Gemeente Zederik)
Boerderij uit de 17e eeuw onder rieten wolfdak. In de voorgevel ontlastingsbogen, vlechtingen en 18e eeuwse vensters met 15- en 9-ruitsschui..

Boerderij, met tot puntgevel gewijzigde oorspronkelijke trapgevel, bekroond door een gebeeldhouwde wapenleeuw. Links een opkamer. Vensters met geblokt ..

Hei- en Boeicopseweg 80
Hei en Boeicop (Gemeente Zederik)
Boerderij, midden 17e eeuw, met tot puntgevel gewijzigde oorspronkelijke trapgevel, bekroond door een gebeeldhouwde wapenleeuw. Links een o..

Boerderij, met half schilddak, dat links aansluit tegen een puntgevel. Vensters met geblokte strekken en ontlastingsbogen. Sierankers

Hei- en Boeicopseweg 134
Hei en Boeicop (Gemeente Zederik)
Boerderij, 17e eeuw, met half schilddak, dat links aansluit tegen een puntgevel. Vensters met geblokte strekken en ontlastingsbogen. Sierank..

Kleine boerderij, onder rieten wolfdak met aan de linkerzijde een tot dichtbij de grond doorlopend dakschild. Vensters met luiken

Hei- en Boeicopseweg 73
Hei en Boeicop (Gemeente Zederik)
Kleine boerderij, 18e eeuw, onder rieten wolfdak met aan de linkerzijde een tot dichtbij de grond doorlopend dakschild. Vensters met luiken.

Kaart & Routeplanner

Route naar Boerderij, met omlopend rieten dak en links een opkamer. Deur getoogd en gesneden kalf in Hei en Boeicop