Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Nederlands Hervormde Kerk in Hei en Boeicop

Kerkelijk Gebouw

Hei- en Boeicopseweg 46
4126RK Hei en Boeicop (gemeente Zederik)
Zuid Holland

Bouwjaar: ca. 1300 (gesticht) 15e eeuw (uitgebreid) 16e eeuw (uitgebreid)


Beschrijving van Nederlands Hervormde Kerk

Ned. Herv. Kerk. Laat-gotisch bouwwerk, waarvan het eenbeukige schip uit de 16e eeuw dateert. Van het oudere koor resteren sinds de afbraak van de sluiting nog twee travee├źn. Houten tongewelven; in het koor muurstijlen met ornament in vroege renaissance-vormen. De kerk is in restauratie. Tot de inventaris behoren: een preekstoel, 17e eeuw; een herenbank met toogpanelen, 17e eeuw en een herenbank in Lodewijk XV-trant; drie beschilderde tekstborden, 17e eeuw en zerken uit de 16e en 17e eeuw. Zilveren doopbekken (1806) en 2 uit 1741 daterende avondmaalsbekers. (Jacob Visbach). (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 21330
Laatste wijziging: 2014-12-09 19:54:29.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Nederlands Hervormde Kerk in Hei en Boeicop

Gepleisterde boerderij, met puntgevel en rieten zadeldak. In de voorgevel vensters met luiken en schuiframen, waarin twaalf- en zesruitsroedenverdelin ..

Hei- en Boeicopseweg 40
Hei en Boeicop (Gemeente Zederik)
Gepleisterde boerderij, 18e eeuw met puntgevel en rieten zadeldak. In de voorgevel vensters met luiken en schuiframen, waarin twaalf- en zes..

Boerderij, onder rieten wolfdak met hogere stal. In de voorgevel, die gepleisterd is, vensters met luiken en zesruitsschuiframen. Zoldervenster met ha ..

Hei- en Boeicopseweg 55
Hei en Boeicop (Gemeente Zederik)
Boerderij, 18e eeuw, onder rieten wolfdak met hogere stal. In de voorgevel, die gepleisterd is, vensters met luiken en zesruitsschuiframen. ..

Boerderij op T-vormige plattegrond, waarvan alleen het linker gedeelte van het woonhuis voor bescherming in aanmerking komt. Zadeldak met puntgevel, v ..

Hei- en Boeicopseweg 57
Hei en Boeicop (Gemeente Zederik)
Boerderij op T-vormige plattegrond, waarvan alleen het linker gedeelte van het woonhuis voor bescherming in aanmerking komt. Zadeldak met p..

Boerderij, onder rieten wolfdak. De voorgevel heeft vlechtingen, en vensters met luiken en kleine roedenverdeling in de ramen

Hei- en Boeicopseweg 65
Hei en Boeicop (Gemeente Zederik)
Boerderij, 18e eeuw, onder rieten wolfdak. De voorgevel heeft vlechtingen, en vensters met luiken en kleine roedenverdeling in de ramen.

Kleine boerderij, onder rieten wolfdak met aan de linkerzijde een tot dichtbij de grond doorlopend dakschild. Vensters met luiken

Hei- en Boeicopseweg 73
Hei en Boeicop (Gemeente Zederik)
Kleine boerderij, 18e eeuw, onder rieten wolfdak met aan de linkerzijde een tot dichtbij de grond doorlopend dakschild. Vensters met luiken.

Kaart & Routeplanner

Route naar Nederlands Hervormde Kerk in Hei en Boeicop