Oliemolen in Heerlen

Oliemolenstraat 32
6416CB Heerlen

(1 recensie)

Beschrijving van Oliemolen

Oliemolen (thans voor het malen van graan), opgetrokken uit baksteen om een gesloten binnenplaats. Molenhuis van vakwerk. Blijkens krulankers met jaartal verbouwd in 1740. Molenwerk van hout. Interieur XIX A. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Recensies en ervaringen (1)

Oliemolen
1
Recensie door: ()
Wat een onsymphatieke mensen zijn de heer en mevrouw Reesink en wel hierom:Mijn zoon is verhuisd naar Limburg nabij Heerlen en vertelde dat er een molen was met mijn meisjesnaam.Op een zondag in mei reden we van Amsterdam naar onze zoon en omdat we toch in de buurt waren wilde ik even naar de molen gaan kijken.Zo gezegd zo gedaan,daar aangekomen stonden er drie mensen daar in de tuin en ik riep vanaf de openbare weg mag ik u wat vragen,geen reactie toen ben ik langs de slagboom het parkeerterrein opgelopen en weer riep ik mag ik u wat vragen waarop de vrouw riep dat we weg moesten gaan want we begaven ons op eigen terrein.Weer zei ik 'ik wil wat vragen' waarop ze naar ons toe kwam en later gevolgd door haar man?.Ik vertelde het verhaal dat mijn meisjesnaam ook Crouwel was en dat ik even kwam kijken omdat mijn zoon erover verteld had.Nou daar hadden ze niets mee te maken en het interesseerde ze niet dat ik zo heette en dat wij van het terrein af moesten anders zouden ze de politie bellen.We zijn er natuurlijk van af gegaan met een diepe teleurstelling, heb nog wat foto's gemaakt.En zijn toen aan de overkant nog even bij de hertjes gaan kijken.M.Crouwel