Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Dorpskerk in Heerjansdam

Kerkelijk Gebouw

Molenweg 6
2995BL Heerjansdam (gemeente Zwijndrecht)
Zuid Holland

Bouwjaar: laatste kwart 15e eeuw 1475 laatste kwart 15e eeuw


Beschrijving van Dorpskerk

Ned. Herv. KERK. Dorpskerk (XV B) met eenbeukig schip, aan de noordzijde in XIX B met een dwarsvleugel uitgebreid, diep, smallerkoor met driezijdige sluiting en toren, waarvan de tweede geleding versierd met bakstenen traceerwerk. Tongewelven met trekbalken. Inventaris: preekstoel, twee herenbanken en doophek (XVII B). Orgel met Hoofdwerk en Nevenwerk, in 1869 gemaakt door P. Flaes. Mechanisch torenuurwerk, B. Eijsbouts, met automatische opwinding, is buiten gebruik gesteld. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 21214
Laatste wijziging: 2014-10-12 20:04:29.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Dorpskerk in Heerjansdam

Poortgebouw in Neo-Gotische stijl aan de entree van de algemene begraafplaats van Heerjansdam

Molenweg 23A
Heerjansdam (Gemeente Zwijndrecht)
Inleiding POORTGEBOUW in Neo-Gotische stijl uit de tweede helft van de 19de eeuw aan de entree van de algemene begraafplaats van Heerjansda..

Boerderij onder rieten zadeldak met puntgevel op het midden der lange zijde aan de dijk. Vlechtingen en sierankers. Vensters met negenruitsramen

Noldijk 181
Barendrecht
Boerderij onder rieten zadeldak met puntgevel op het midden der lange zijde aan de dijk. Vlechtingen en sierankers, 17e eeuw. Vensters met n..

Boerderij met woonhuis onder pannen zadeldak met puntgevel. Grote, gepotdekselde schuur met rieten dak, dat boven de luiken vijf keer is opgewipt

Noldijk 126
Barendrecht
Boerderij met woonhuis onder pannen zadeldak met puntgevel, gedateerd 1820. Grote, gepotdekselde schuur met rieten dak, dat boven de luiken ..

Landzicht

Molenweg 64
Heerjansdam (Gemeente Zwijndrecht)
Korenmolen "Landzicht". Ten Noorden van het dorp staande ronde gemetselde molen uit 1868.

Langgerekte boerderij onder pannendak en met een puntgeveltje boven het woongedeelte. Links de schuur met gepotdekselde houten delen

Develsluis 34
Heerjansdam (Gemeente Zwijndrecht)
Langgerekte boerderij (XVIII ?) onder pannendak en met een puntgeveltje boven het woongedeelte. Links de schuur met gepotdekselde houten del..

Kaart & Routeplanner

Route naar Dorpskerk in Heerjansdam

Foto's (2)