Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Grote hoeve, waarvan het woongedeelte een puntgevel met rollaag heeft. Geprofileerde zijdekplaten en in de top een jaartal. In de voorgevel vensters met zesruitsschuiframen. Stal met hoog strodak en m .. in Heerjansdam

Boerderij

Develweg 1
2995XC Heerjansdam (gemeente Zwijndrecht)
Zuid Holland

Bouwjaar: 1783 (jaartal)


Beschrijving van Grote hoeve, waarvan het woongedeelte een puntgevel met rollaag heeft. Geprofileerde zijdekplaten en in de top een jaartal. In de voorgevel vensters met zesruitsschuiframen. Stal met hoog strodak en m ..

Grote hoeve, waarvan het woongedeelte een puntgevel met rollaag heeft. Geprofileerde zijdekplaten en in de top het jaartal MDCCLXXXIII. In de voorgevel vensters met zesruitsschuiframen. Stal met hoog strodak en moderne achtergevel. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 21212
Laatste wijziging: 2014-10-12 20:04:29.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Grote hoeve, waarvan het woongedeelte een puntgevel met rollaag heeft. Geprofileerde zijdekplaten en in de top een jaartal. In de voorgevel vensters met zesruitsschuiframen. Stal met hoog strodak en m .. in Heerjansdam

Langgerekte boerderij onder pannendak en met een puntgeveltje boven het woongedeelte. Links de schuur met gepotdekselde houten delen

Develsluis 34
Heerjansdam (Gemeente Zwijndrecht)
Langgerekte boerderij (XVIII ?) onder pannendak en met een puntgeveltje boven het woongedeelte. Links de schuur met gepotdekselde houten del..

Langwerpige hoeve aan de voet van de dijk met woongedeelte, waarin vensters met negenruitsschuiframen, tussen stallen, waarvan de wanden bestaan uit g ..

Lindtsedijk 13
Heerjansdam (Gemeente Zwijndrecht)
Langwerpige hoeve aan de voet van de dijk (XVIII B ?) met woongedeelte, waarin vensters met negenruitsschuiframen, tussen stallen, waarvan d..

archeologie

-
Heerjansdam (Gemeente Zwijndrecht)
Terrein waarin een donk met daarop bewoningsresten uit de steentijden; met name het Mesolithicum en het Neolithicum.

Dorpskerk

Molenweg 6
Heerjansdam (Gemeente Zwijndrecht)
Ned. Herv. KERK. Dorpskerk (XV B) met eenbeukig schip, aan de noordzijde in XIX B met een dwarsvleugel uitgebreid, diep, smallerkoor met dri..

Poortgebouw in Neo-Gotische stijl aan de entree van de algemene begraafplaats van Heerjansdam

Molenweg 23A
Heerjansdam (Gemeente Zwijndrecht)
Inleiding POORTGEBOUW in Neo-Gotische stijl uit de tweede helft van de 19de eeuw aan de entree van de algemene begraafplaats van Heerjansda..

Kaart & Routeplanner


Foto's (1)