Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Langgerekte boerderij onder pannendak en met een puntgeveltje boven het woongedeelte. Links de schuur met gepotdekselde houten delen in Heerjansdam

Boerderij

Develsluis 34
2995XB Heerjansdam (gemeente Zwijndrecht)
Zuid Holland

Bouwjaar: mogelijk 18e eeuw 1700 mogelijk 18e eeuw


Beschrijving van Langgerekte boerderij onder pannendak en met een puntgeveltje boven het woongedeelte. Links de schuur met gepotdekselde houten delen

Langgerekte boerderij (XVIII ?) onder pannendak en met een puntgeveltje boven het woongedeelte. Links de schuur met gepotdekselde houten delen. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 21211
Laatste wijziging: 2014-10-11 14:32:19.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Langgerekte boerderij onder pannendak en met een puntgeveltje boven het woongedeelte. Links de schuur met gepotdekselde houten delen in Heerjansdam

Langwerpige hoeve aan de voet van de dijk met woongedeelte, waarin vensters met negenruitsschuiframen, tussen stallen, waarvan de wanden bestaan uit g ..

Lindtsedijk 13
Heerjansdam (Gemeente Zwijndrecht)
Langwerpige hoeve aan de voet van de dijk (XVIII B ?) met woongedeelte, waarin vensters met negenruitsschuiframen, tussen stallen, waarvan d..

Grote hoeve, waarvan het woongedeelte een puntgevel met rollaag heeft. Geprofileerde zijdekplaten en in de top een jaartal. In de voorgevel vensters m ..

Develweg 1
Heerjansdam (Gemeente Zwijndrecht)
Grote hoeve, waarvan het woongedeelte een puntgevel met rollaag heeft. Geprofileerde zijdekplaten en in de top het jaartal MDCCLXXXIII. In d..

Dorpskerk

Molenweg 6
Heerjansdam (Gemeente Zwijndrecht)
Ned. Herv. KERK. Dorpskerk (XV B) met eenbeukig schip, aan de noordzijde in XIX B met een dwarsvleugel uitgebreid, diep, smallerkoor met dri..

archeologie

-
Heerjansdam (Gemeente Zwijndrecht)
Terrein waarin een donk met daarop bewoningsresten uit de steentijden; met name het Mesolithicum en het Neolithicum.

Poortgebouw in Neo-Gotische stijl aan de entree van de algemene begraafplaats van Heerjansdam

Molenweg 23A
Heerjansdam (Gemeente Zwijndrecht)
Inleiding POORTGEBOUW in Neo-Gotische stijl uit de tweede helft van de 19de eeuw aan de entree van de algemene begraafplaats van Heerjansda..

Kaart & Routeplanner

Route naar Langgerekte boerderij onder pannendak en met een puntgeveltje boven het woongedeelte. Links de schuur met gepotdekselde houten delen in Heerjansdam