Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Boerderij met woonhuis omstreeks 1860, bestaande uit begane-grond met pannen schilddak, waarop hoekschoorstenen in Vorchten

Boerderij

Kerkweg 18
8193KK Vorchten (gemeente Heerde)
Gelderland


Beschrijving van Boerderij met woonhuis omstreeks 1860, bestaande uit begane-grond met pannen schilddak, waarop hoekschoorstenen

Boerderij met woonhuis omstreeks 1860, bestaande uit begane-grond met pannen schilddak, waarop hoekschoorstenen. Twee dakkapellen met zijstukken en gebogen frontons. Vensters met luiken en zesruitsschuiframen; dubbele deur met in het bovenlicht een gietijzeren levensboom. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 21159
Laatste wijziging: 2014-10-12 20:04:29.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Boerderij met woonhuis omstreeks 1860, bestaande uit begane-grond met pannen schilddak, waarop hoekschoorstenen in Vorchten

Boerderij uit de eerste helft der 19e eeuw onder hoog wolfdak, dat deels met pannen, deels met riet en deels met golfijzer is gedekt

Kerkweg 13
Vorchten (Gemeente Heerde)
BOERDERIJ uit de eerste helft der 19e eeuw onder hoog wolfdak, dat deels met pannen, deels met riet en deels met golfijzer is gedekt. In de ..

Boerderij

Kerkweg 15
Vorchten (Gemeente Heerde)
BOERDERIJ, gedateerd 1847, waarvan het dwars voor de stal gebouwde woongedeelte een rieten schilddak draagt en vensters met luiken en zesrui..

Nederlands hervormde kerk

Kerkweg 17
Vorchten (Gemeente Heerde)
Ned. Hervormde KERK. Eenbeukige dorpskerk, bestaande uit een waarschijnlijk 13e eeuws schip, zeer verbouwd in de 19e eeuw, en een driezijdig..

Nederlands-hervormde kerk

Kerkweg 17
Vorchten (Gemeente Heerde)
TOREN der Herv. kerk. Tufstenen zadeldaktoren in romaanse trant, omstreeks 1200, die met de smalle zijruimten aan weerszijden een gereduceer..

Boerderij ' 't klare water'

Kerkweg 36
Vorchten (Gemeente Heerde)
BOERDERIJ " 't Klare Water". Fraai gelegen hofstede met hoog, rieten wolfdak en gepleisterde voorgevel, waarin jaartalankers 1769. Voor de ..

Kaart & Routeplanner


Foto's (2)