Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Gereformeerde kerk in Heerde

Kerkelijk Gebouw

Bonenburgerlaan 68
8181HH Heerde
Gelderland

Bouwjaar: ca. 1840


Beschrijving van Gereformeerde kerk

Gereformeerde KERK. Een der oudste voor het Gereformeerde Kerkgenootschap gebouwde bedehuizen, omstreeks 1840, bestaande uit een eenvoudige zaalkerk met rondboogvensters en een toegangsdeur in eenvoudige klassicistische omlijsting, waarnaast een pastorie met verdieping en vensters met zes- en achtruitsschuiframen. Kerk en pastorie worden overdekt door een langgerekt pannen wolfdak. Eenklaviers orgel, na 1845 geleverd door Holtgrave jr (?) met een ouder binnenwerk. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 21136
Laatste wijziging: 2014-10-12 20:04:29.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Gereformeerde kerk in Heerde

H. Johannes

Dorpsstraat 31
Heerde
Omschrijving Ned. Hervormde KERK, bestaande uit de laat-gotische TOREN, het SCHIP uit 1923, en het KOOR, vermoedelijk uit de eerste helft v..

Smeedijzeren hekwerk

Dorpsstraat 31
Heerde
Omschrijving Smeedijzeren HEKWERK (complex-onderdeel C) bestaande uit een spijlenhek, twee brede draaideuren en een poortje voor de kerkgan..

Villa Jacoba

Dorpsstraat 55
Heerde
Inleiding VILLA, genaamd 'Villa Jacoba' met KOETSHUIS. De villa is gebouwd in 1883 in eclectische stijl. De villa is gelegen aan de noordzi..

De Bonenburg: hoofdgebouw

Bonenburgerlaan 41
Heerde
Omschrijving onderdeel 1: HOOFDGEBOUW. Het hoofdgebouw is gelegen in de zuidoost hoek van een eiland dat aan drie zijden wordt omgeven door..

De Bonenburg: historische tuin- en parkaanleg

Bonenburgerlaan 41
Heerde
Omschrijving onderdeel 2: HISTORISCHE PARK- EN TUINAANLEG. De historisch park- en tuinaanleg bestaat uit vier delen: de aanleg op het EILAN..

Kaart & Routeplanner

Route naar Gereformeerde kerk in Heerde

Foto's (1)