Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Stolphoeve met koehuisstraat. Houten middentop boven de voorgevel. Negenruitsschuifvensters. Opkamertje. Inwendig: tegeltableau in Heerhugowaard

Boerderij

Middenweg 23
1703RA Heerhugowaard
Noord Holland

Bouwjaar: 18e eeuw 1700 18e eeuw


Beschrijving van Stolphoeve met koehuisstraat. Houten middentop boven de voorgevel. Negenruitsschuifvensters. Opkamertje. Inwendig: tegeltableau

Stolphoeve met koehuisstraat. Houten middentop boven de voorgevel. Negenruitsschuifvensters. Opkamertje. XVIII. Inwendig: tegeltableau. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 21079
Laatste wijziging: 2014-10-12 20:04:29.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Stolphoeve met koehuisstraat. Houten middentop boven de voorgevel. Negenruitsschuifvensters. Opkamertje. Inwendig: tegeltableau in Heerhugowaard

De Leeuwenhof

Middenweg 22
Heerhugowaard
De Leeuwenhof. STOLPHOEVE; wanden van het bedrijfsgedeelte gedeeltelijk van hout. Schuifvensters behangen met zonneblinden. Opkamertje; ontl..

Stolpboerderij

Jan Glijnisweg 27A
Heerhugowaard
Inleiding STOLPBOERDERIJ van het Noordhollandse type, vermoedelijk gebouwd in de 17de eeuw en uitgebreid in de tweede helft van de 19de eeu..

Erf van het boerderijcomplex Jan Glijnisweg 29

Jan Glijnisweg 27A
Heerhugowaard
Inleiding ERF van het boerderijcomplex Jan Glijnisweg 29. Onder het erf wordt verstaan het grondgebied rond de stolpboerderij Jan Glijniswe..

Hekpijlers van toegangshek van het boerderijcomplex Jan Glijnisweg 29

Jan Glijnisweg 27A
Heerhugowaard
Inleiding HEKPIJLERS van het toegangshek, dat zich aan het begin van de oprijlaan bevindt, op het meest zuidelijke gedeelte van het erf. O..

Molen A

Oosterdijk 1
Sint Pancras (Gemeente Langedijk)
Molen. Poldermolen van de polder Geestmerambacht. Achtkante binnenkruier, ca 1868. Romp en kap met riet gedekt; roeden van ijzer.

Kaart & Routeplanner

Route naar Stolphoeve met koehuisstraat. Houten middentop boven de voorgevel. Negenruitsschuifvensters. Opkamertje. Inwendig: tegeltableau in Heerhugowaard

Foto's (3)