Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Schans te Hattem in Hattem

Kasteel Buitenplaats

Veldweg 14
8051NR Hattem
Gelderland

Bouwjaar: ca. 1629


Beschrijving van Schans te Hattem

In oorsprong wellicht Saksische vluchtburcht, welke later, en wel vermoedelijk omstreeks 1629 door de Spanjaarden tijdens een belegering van Hattem ingericht is tot Schans. Vrijwel rechthoekig terrein, in het midden iets verhoogd, omgeven door ca.2 m.hoge aarden wallen en een beekje, dat aan de korte oostzijde binnen de wal en aan de lange zuidzijde buiten de wal langs is geleid. Het geheel is ruim 50 jaar geleden met beuken beplant. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 20990
Laatste wijziging: 2014-10-12 20:04:29.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Schans te Hattem in Hattem

't Olde Spiker

Veldweg 14
Hattem
"'t Olde Spiker". Nabij het landgoed Molecaten gelegen rechthoekig KASTEELTJE (XVI A) met een zadeldak, dat aan de voorzijde door een naar G..

Huis Molecaten

Molecaten 1
Hattem
Huis Molecaten. Temidden van een bosrijk landgoed met waterpartijen gelegen huis, vroeg 17e eeuws op rechthoekige plattegrond, met verdiepin..

Molecaten

Molecaten 1
Hattem
Omschrijving onderdeel 1: HUIS MOLECATEN. In oorsprong tot in de eerste helft van de 16de eeuw teruggaand in rode baksteen opgetrokken vers..

Molecaten

Molecaten 1
Hattem
Omschrijving onderdeel 2: HISTORISCHE TUIN- EN PARKAANLEG. De historische parkaanleg van Molecaten kenmerkt zich door een sterk in de struc..

Molecaten

Molecaten 1
Hattem
Omschrijving onderdeel 3: VLUCHTBURCHT genaamd Spaanse Graven. Waarschijnlijk in de jaren 1587-1588, toen de Spanjaarden zich enkele maande..

Kaart & Routeplanner


Foto's (1)