Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Pand onder met oudhollandse pannen gedekt zadeldak in Hattem

Woonhuis

Kruisstraat 20
8051GE Hattem
Gelderland

Bouwjaar: vroeg 16e eeuw (kern)


Beschrijving van Pand onder met oudhollandse pannen gedekt zadeldak

In de kern waarschijnlijk vroeg 16e eeuws pand onder met oudhollandse pannen gedekt zadeldak met schild aan de straatzijde en tegen tuitgevel in schoon werk met getoogde bakstenen luikopeningen (gedicht), tandlijsten en staafankers. De witgepleisterde voorgevel met staafankers is afgesloten met een geprofileerde gootlijst. Op de begane grond 2 vensters en deur met bovenlicht, op de verdieping een venster, alle vernieuwd. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 20968
Laatste wijziging: 2014-10-12 20:04:29.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Pand onder met oudhollandse pannen gedekt zadeldak in Hattem

Dijkpoort

Dijkpoort 1
Hattem
De binnenpoort der Dijkpoort. Bakstenen poortgebouw op vierkante plattegrond (omstreeks 1400?) met spitsbogige doorgang en uitgekraagde bove..

Pandje onder zadeldak

Dijkpoort 1
Hattem
Naast de Dijkpoort gelegen waarschijnlijk 17e eeuws pandje onder zadeldak met puntgevel, thans mede in gebruik als oudheidkamer. Het pandje ..

Pandje zonder verdieping onder met oud-hollandse pannen gedekt schilddak

Dijkpoort 5
Hattem
Pandje zonder verdieping onder met oud-hollandse pannen gedekt schilddak. Aan de zijde van de Dijkpoort witgepleisterde gevel met zwartgever..

Pakhuis, met naast gelegen pakhuis

Knorrenburgerstraat 2
Hattem
Pakhuis, met naast gelegen pakhuis. In oorsprong 16e eeuws pand, dat in de 17e eeuw verhoogd is. Puntgevel met vlechtingen en vier sieranker..

Pand met hoge klokgevel

Ridderstraat 3
Hattem
PAND met hoge klokgevel, gedateerd in jaartalankers 1724. De gevel heeft gebeeldhouwde hoekvoluten, een segmentvormige, geprofileerde afdekk..

Kaart & Routeplanner


Foto's (2)