Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Pand op de hoek van de Markt onder schilddak, dat aan de westzijde aansluit tegen de puntgevel met topschoorsteen. in Hattem

Woonhuis

Kerkstraat 2
8051GL Hattem
Gelderland

Bouwjaar: late middeleeuwen


Beschrijving van Pand op de hoek van de Markt onder schilddak, dat aan de westzijde aansluit tegen de puntgevel met topschoorsteen.

In oorsprong laat-middeleeuws pand op de hoek van de Markt onder schilddak, dat aan de westzijde aansluit tegen de puntgevel met topschoorsteen. De gepleisterde oost- en zuidgevels hebben met hun omlopende kroonlijst en hardstenen dorpels onder de van schuiframen voorziene vensters een vroeg 19e eeuws karakter. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 20967
Laatste wijziging: 2014-10-12 20:04:29.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Pand op de hoek van de Markt onder schilddak, dat aan de westzijde aansluit tegen de puntgevel met topschoorsteen. in Hattem

Twee verdiepingen hoog pand onder met oud-Hollandse pannen gedekt schilddak

Markt 8
Hattem
Twee verdiepingen hoog pand onder met oud-Hollandse pannen gedekt schilddak. Sedert de 19e eeuw verbouwing, waarbij het pand bepleisterd wer..

Stichting van Nicolaas Staal voor oude lieden

Kerkstraat 9
Hattem
Stichting van Nicolaas Staal voor oude lieden, opgericht in 1805. Pand met dubbel uitgezwenkte topgevel met pilasters, blijkens een jaartal..

Pand met halve verdieping en pannen zadeldak

Kruisstraat 1
Hattem
Pand met halve verdieping en pannen zadeldak, 17e of 18e eeuw. Gepleisterde gevel onder rechte gootlijst, van karakter eerste helft 19e eeuw..

Pand met een eenvoudige lijstgevel

Kerkstraat 11
Hattem
Pand met een eenvoudige lijstgevel (XIX A). De houten kroonlijst heeft in het fries triglyphen en metopen; de vensters bezitten hardstenen d..

Vml. Heilige Geestgasthuis

Kruisstraat 3
Hattem
Inleiding Dubbel woonhuis, in oorspong Heilige Geestgasthuis, met bijzondere bouw- en cultuurhistorische historische geschiedenis, waaraan ..

Kaart & Routeplanner

Route naar Pand op de hoek van de Markt onder schilddak, dat aan de westzijde aansluit tegen de puntgevel met topschoorsteen. in Hattem

Foto's (6)