Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Het Hooge Huis in Hattem

Militair Object

Korte Kerkstraat 14
8051GN Hattem
Gelderland

Bouwjaar: 1580


Beschrijving van Het Hooge Huis

"Het Hooge Huis". Vermoedelijk na de sloping van het hertogelijk SLOT in 1580 gebouwd aanzienlijk huis op L-vormige plattegrond en met hoog schilddak, waarin 18e eeuwse dakkapellen. De oostelijke vleugel maakt de indruk in de 18e eeuw of later te zijn toegevoegd. De bakstenen gevels hebben sierankers en vensters met geblokte ontlastingsbogen. Tussen de begane-grond en de verdieping een geprofileerde natuurstenen waterlijst. Het pand bevindt zich op het terrein deel uitmakend van de voormalige verdedigingswerken. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 20964
Laatste wijziging: 2014-10-12 20:04:29.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Het Hooge Huis in Hattem

De Oude Wehme

Korte Kerkstraat 7
Hattem
"De Oude Wehme". Voormalige pastorie der Hervormde Kerk, reeds vermeld in het eerste kwart der 15e eeuw, in de huidige vorm van vroeg 17e ee..

Gepleisterd pand met verdieping en met pannen gedekt zadeldak, evenwijdig aan de straat

Korte Kerkstraat 1
Hattem
Gepleisterd PAND met verdieping en met pannen gedekt zadeldak, evenwijdig aan de straat. Achtergevel na restauratie thans binnenmuur door sa..

Gepleisterd pand op onregelmatig rechthoekige plattegrond met verdieping en schilddak

Kerkhofstraat 4
Hattem
Gepleisterd pand op onregelmatig rechthoekige plattegrond met verdieping en schilddak. Van oorsprong wellicht 16e eeuws, in de 19e eeuw ster..

Stenen schuur, kasteel Hattem

Adelaarshoek 18
Hattem
Stenen schuur, vermoedelijk overblijfselen van het middeleeuwse kasteel te Hattem. Laat middeleeuws gebouw met zwaar muurwerk, korbelen en t..

'Pand der liefde'

Adelaarshoek 3
Hattem
"Pand der Liefde". HUIS op rechthoekige plattegrond met hoog zadeldak tussen puntgevels. De voorgevel bezit een geprofileerde, natuurstenen ..

Kaart & Routeplanner


Foto's (2)