Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Groot pand onder hoog, afgewolfd zadeldak tussen afgeknotte puntgevels in Hattem

Woonhuis

Kerkstraat 38
8051GM Hattem
Gelderland

Bouwjaar: mogelijk lte middeleeuwen


Beschrijving van Groot pand onder hoog, afgewolfd zadeldak tussen afgeknotte puntgevels

Groot, mogelijk laat-middeleeuws PAND onder hoog, afgewolfd zadeldak tussen afgeknotte puntgevels, evenwijdig aan de straat. Het uit zes vensterassen bestaande huis heeft vensters met geblokte ontlastingsbogen - in de verdieping bovendien met natuurstenen lateien - en sierankers, alles van vroeg 17e eeuws karakter. De deuromlijsting met geblokte pilasters, hoofdgestel en eenvoudig bovenlicht XVIIId. De twee nog ongewijzigd bewaarde vensters in de benedenverdieping hebben 18e eeuwse natuurstenen dorpels. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 20958
Laatste wijziging: 2014-10-12 20:04:29.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Groot pand onder hoog, afgewolfd zadeldak tussen afgeknotte puntgevels in Hattem

Klein, gepleisterd huisje onder pannen schilddak

Kerkstraat 42
Hattem
Op de hoek van de Kerkstraat en de Achterstraat een klein, gepleisterd huisje onder pannen schilddak met in de gevels 17e eeuwse sierankers.

Stadspomp

Kerkstraat 42
Hattem
Hoek Kerkstraat-Achterstraat bij de v.m. Dorppoort. Stadspomp van hardsteen, 1733 met gebeeldhouwde bekronende leeuw met wapenschild, vermoe..

Zeer vervallen pand, bestaande uit een voor- en een achterhuis

Achterstraat 48
Hattem
Zeer vervallen pand, bestaande uit een voor- en een achterhuis. Het voorhuis aan de Achterstraat, vermoedelijk nog 16e eeuws, heeft een gepl..

Pand met gepleisterde voorgevel onder een aan de voorzijde afgewolfd zadeldak en een fraaie puntgevel aan de achterzijde

Achterstraat 46
Hattem
Pand met gepleisterde voorgevel onder een aan de voorzijde afgewolfd zadeldak en een fraaie puntgevel aan de achterzijde plm 1600.

Voorm.synagoge

Achterstraat 33
Hattem
V.m.SYNAGOGE, midden 19e eeuw. Gebouw onder pannen wolfdak met gevel onder rechte lijst. Drie spitsboogvensters met gietijzeren traceringen..

Kaart & Routeplanner

Route naar Groot pand onder hoog, afgewolfd zadeldak tussen afgeknotte puntgevels in Hattem

Foto's (2)