Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Pand met eenvoudige lijstgevel van 19e-eeuws karakter in Hattem

Woonhuis

Kerkstraat 14
8051GL Hattem
Gelderland

Bouwjaar: 19e eeuw


Beschrijving van Pand met eenvoudige lijstgevel van 19e-eeuws karakter

Pand met eenvoudige lijstgevel van 19e eeuws karakter, waarvan de benedenverdieping tijdens de restauratie van nr 12 met dit pand is samengetrokken. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 20955
Laatste wijziging: 2014-10-12 20:04:29.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Pand met eenvoudige lijstgevel van 19e-eeuws karakter in Hattem

Pand met gerestaureerde trapgevel

Kerkstraat 12
Hattem
Pand met gerestaureerde trapgevel (XVIIa). Boven de vensters geblokte ontlastingsbogen, geprofileerde natuurstenen waterlijst onder de top. ..

Pand met eenvoudige klokgevel, met natuurstenen hoekvoluten. Het gerestaureerde pand heeft in de vensters 20- en 9-ruitsschuiframen

Kerkstraat 23
Hattem
Pand met eenvoudige klokgevel, gedateerd 1777, met natuurstenen hoekvoluten. Het gerestaureerde pand heeft in de vensters 20- en 9-ruitsschu..

Pand met een eenvoudige lijstgevel

Kerkstraat 11
Hattem
Pand met een eenvoudige lijstgevel (XIX A). De houten kroonlijst heeft in het fries triglyphen en metopen; de vensters bezitten hardstenen d..

Stichting van Nicolaas Staal voor oude lieden

Kerkstraat 9
Hattem
Stichting van Nicolaas Staal voor oude lieden, opgericht in 1805. Pand met dubbel uitgezwenkte topgevel met pilasters, blijkens een jaartal..

In oorsprong pand op de hoek van de Derde Walsteeg. De gepleisterde zijgevel heeft in het achtergedeelte drie geblokte ontlastingsbogen bewaard. Lager ..

Kerkstraat 27
Hattem
In oorsprong PAND uit omstreeks 1600 op de hoek van de Derde Walsteeg. De gepleisterde zijgevel heeft in het achtergedeelte drie geblokte on..

Kaart & Routeplanner

Route naar Pand met eenvoudige lijstgevel van 19e-eeuws karakter in Hattem

Foto's (1)