Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Veldoven in Hattem

Nijverheid Industrie

Geldersedijk 24
8051SG Hattem
Gelderland

Bouwjaar: 1909


Beschrijving van Veldoven

Voormalige, uit 1909 daterende veldoven, bestaande uit vier zware muren op rechthoekige plattegrond (ca. 20 x 11 m2). Tegen de beide korte zijden oorspronkelijk twee steunberen, waarvan er thans nog een aanwezig is. In de beide lange zijden een reeks poortjes (vuurmonden) en op de beide lange zijden een achttal schoorstenen. Tegen de beide lange zijden een zijbeuk onder met pannen gedekt lessenaarsdak. Voormalige, uit ca.1900 daterende veldoven, bestaande uit vier zware muren op rechthoekige plattegrond (ca.20 x 11m2). In de muren van de beide korte zijden de sporen van twee voormalige steunberen. In een der korte zijden een rondboogpoort, gebruikt voor het inzetten en uithalen der stenen. Rondom op de muren in totaal 22 schoorstenen. Vuurmonden in de beide lange zijden gedicht. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 20941
Laatste wijziging: 2014-10-12 20:04:29.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Veldoven in Hattem

Oude tuinmuur

Kleine Gracht ongenummerd
Hattem
Oude tuinmuur, opgetrokken in baksteen en voorzien van steunberen, in de muur opgenomen een 18de eeuws onderkelderd tuinhuisje op rechthoeki..

Hoefslagpaal 57

aan de Schellerdijk Schellerdijk aan de Schellerdijk
Zwolle
Omschrijving Van de 87 arduinstenen hoefslagpalen, geplaatst in 1760 op grond van het besluit van Ridderschap en Steden van Overijssel van ..

Gepleisterd huisje zonder verdieping onder zadeldak

Dijkpoort 2
Hattem
Gepleisterd huisje zonder verdieping onder zadeldak, dat aan de noordzijde aansluit tegen aan puntgevel met vlechtingen, 17e eeuw.

Pandje zonder verdieping onder met oud-hollandse pannen gedekt schilddak

Dijkpoort 5
Hattem
Pandje zonder verdieping onder met oud-hollandse pannen gedekt schilddak. Aan de zijde van de Dijkpoort witgepleisterde gevel met zwartgever..

De Fortuin

Molenbelt 5
Hattem
KORENMOLEN "De Fortuin". Achtkantige, houten stellingmolen op gemetselde voet. In een gevelsteen gedateerd: 1852. De molen bevindt zich op e..

Kaart & Routeplanner

Route naar Veldoven in Hattem

Foto's (7)