Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Vier traveeën breed pand met omlijste ingang en rechte kroonlijst met timpaan onder voor afgeschuind schilddak met topschoorsteen in Joure

Woonhuis

Midstraat 32
8501AR Joure (gemeente Skarsterlân)
Friesland

Bouwjaar: 1800-1850 (kern mog. ouder) 1850 1800-1850 (kern mog. ouder)


Beschrijving van Vier traveeën breed pand met omlijste ingang en rechte kroonlijst met timpaan onder voor afgeschuind schilddak met topschoorsteen

Vier traveeën breed pand, de gevel afgesloten door een rechte kroonlijst met tynpaan boven twee traveeen voor afgeschuind schilddak met topschoorsteen. Omlijste ingang met gesneden dorpels en bovenlicht. Acht en zeslichtsvensters. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 20835
Laatste wijziging: 2014-10-12 20:04:29.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Vier traveeën breed pand met omlijste ingang en rechte kroonlijst met timpaan onder voor afgeschuind schilddak met topschoorsteen in Joure

Postkantoor

Midstraat 24
Joure (Gemeente Skarsterlân)
Inleiding Het POSTKANTOOR te Joure is in 1904 gebouwd in Neogotische stijl, in combinatie met motieven van de Neo-renaissance (naar analogi..

Hobbe van Baerdt Tsjerke Hervormde kerk en toren.

Midstraat 67
Joure (Gemeente Skarsterlân)
Herv. Kerk en Toren. Tweebeukig schip, 1644, herbouwd na brand in 1939. Toren 1628. Preekstoel (XVII) uit voorml. Galileerkerk te Leeuwarden..

Raadhuis Voorm. raadhuis

Midstraat 10
Joure (Gemeente Skarsterlân)
Voormalig raadhuis, thans verpleeghuis de Flecke. Zeven traveeën breed pand waarvan er drie een midden risaliet vormen, bekroond door een g..

Pand onder zadeldak tegen klokgevel met gebeeldhouwde lijsten en aanzetkrullen en beeldhouwwerk in de top

Midstraat 73
Joure (Gemeente Skarsterlân)
Pand onder zadeldak tegen klokgevel met gebeeldhouwde lijsten, vrij grote aanzetkrullen en gebeeldhouwde lijsten, vrij grote aanzetkrullen e..

Pand met hoge voorbouw, gepleisterde gevel en zware kroonlijst onder dwars schilddak met forse hoekschoorstenen

Midstraat 81
Joure (Gemeente Skarsterlân)
PAND met hoge voorbouw gedekt door dwars schilddak met forse hoekschoorstenen. gevel gepleisterd. Zware kroonlijst met bloklijst. In het ben..

Kaart & Routeplanner

Route naar Vier traveeën breed pand met omlijste ingang en rechte kroonlijst met timpaan onder voor afgeschuind schilddak met topschoorsteen in Joure