Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Dubbel pand met rechte kroonlijst met consoles onder U-vormig zadeldak met voorschild met twee schoorstenen met borden en twee dakkapellen in Harlingen

Woonhuis

Noorderhaven 104
8861AR Harlingen
Friesland

Bouwjaar: 1762 1850-1900 (gevel)
Architect: J. Norel (mog.) Norel J 1900 J. Norel (mog.)


Beschrijving van Dubbel pand met rechte kroonlijst met consoles onder U-vormig zadeldak met voorschild met twee schoorstenen met borden en twee dakkapellen

Dubbel pand gedekt door U-vormig zadeldak. Op het voorste dakschild twee schoorstenen met borden. Strakke gevel afgesloten door rechte kroonlijst met gesneden consoles waarboven twee dakkapellen met snijwerk omlijst, XVIII. Gevel XIX B bemetseld en van borstwering en stoep voorzien. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 20605
Laatste wijziging: 2014-10-12 20:04:29.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Dubbel pand met rechte kroonlijst met consoles onder U-vormig zadeldak met voorschild met twee schoorstenen met borden en twee dakkapellen in Harlingen

Monumentaal pakhuis onder zadeldak tegen hoge trapgevel

Noorderhaven 106
Harlingen
Monumentaal pakhuis onder zadeldak tegen hoge trapgevel. Twee volledige verdiepingen met door blokken vereenvoudigde boogvelden boven de kru..

Breed herbouwd pand met rechte kroonlijst waarop leeuwenkopjes

Noorderhaven 102
Harlingen
Breed pand, waarschijnlijk begin 19e eeuw herbouwd met rechte kroonlijst waarop leeuwenkopjes. Het grootste gedeelte van de gevel is als mid..

Pand onder zadeldak

Noorderhaven 100
Harlingen
Pand onder zadeldak.

Pand met rechte kroonlijst met blokjes onder zadeldak met voorschild waarboven schoorsteen

Noorderhaven 98
Harlingen
Pand onder zadeldak met schild aan de voorzijde, waarboven schoorsteen. Rechte kroonlijst met blokjes. Zesruitsvensters; gevelsteen met 1792..

Eenvoudig pand met kroonlijst met consoles onder schilddak met dakkapel en twee schoorstenen

Noorderhaven 108
Harlingen
Eenvoudig pand onder schilddak met twee schoorstenen, waarvan de achterste met oude detaillering en dekplaat. Kroonlijst der voorgevel met v..

Kaart & Routeplanner


Foto's (2)