Meer dan 63.000 rijksmonumenten

Fors pand met versierde kroonlijst met U-vormig zadeldak onder dwarsdak met twee hoekschoorstenen en dakkapel en groot venster aan achterzijde met uitzicht op zee in Harlingen

Noorderhaven 33
8861AJ Harlingen

Bouwjaar: 1775-1850 1850 1775-1850

Beschrijving van Fors pand met versierde kroonlijst met U-vormig zadeldak onder dwarsdak met twee hoekschoorstenen en dakkapel en groot venster aan achterzijde met uitzicht op zee

Fors pand met U-vormig zadeldak XVIII d-XIX A onder dwarsdak waarop twee gave hoekschoorstenen. Kroonlijst met details naar de klassieken; rijkgeornementeerde dakkapel met vrij gebeeldhouwde figuren naar Neptunus en Mercurius. Deurpartij met als Ionische zuilen gedetailleerde posten, gesneden bovenlicht met geornementeerde zwikken, die ook in de vensteromraming herhaald wordt. Aan de achterzijde op gesneden consoles uitgebouwd groot dakvenster dat uitzicht op zee geboden zal hebben. Inwendig achterwand voorkamer en voorwand achterkamer gesneden in Lod. XIV trant. Achter vertrek met gesneden schouwboezem en schoorsteenmantel alles XVIII A. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)