Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Boerderij ("pseudo-krukhuis"), op L-vormige grondslag onder rieten zadeldaken in Hardinxveld Giessendam

Boerderij

Binnendams 26
3373AD Hardinxveld Giessendam
Zuid Holland

Bouwjaar: mogelijk 18e eeuw (oorsprong)


Beschrijving van Boerderij ("pseudo-krukhuis"), op L-vormige grondslag onder rieten zadeldaken

In oorsprong mogelijk nog 18e eeuwse BOERDERIJ ("pseudo-krukhuis"), op L-vormige grondslag onder rieten zadeldaken, met wolfeind aan voorzijde en tuitgevel aan linkerzijde; rechts onderkelderde opkamer, keldervenster een dubbel vierlicht met luik, opkamervenster met kleine roedenverdeling en luiken, de voorgevel is voorts voorzien van een gecementeerde plint en een twintigruitsschuifvenster met luiken, en een negenruitsschuifvenster en vlechtingen in de top, levensboom in bovenlicht, links een zesruitsschuifvenster met luiken. In de linkerzijgevel twee zesruitsschuifvensters, bij rechterzijgevel twee aanbouwen onder rieten zadeldaken, de voorste met vlechtingen in punttop, de achterste met hoge inrijdeuren en houten punttop. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 20261
Laatste wijziging: 2014-12-09 19:55:05.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Boerderij ("pseudo-krukhuis"), op L-vormige grondslag onder rieten zadeldaken in Hardinxveld Giessendam

Fraaie boerderij onder rieten zadeldak met rechts inrijdeur en voorgevel met vlechtingen, waarin vensters met luiken en 20-, 9- en 6-ruits roedenverde ..

Binnendams 16
Hardinxveld Giessendam
Fraaie boerderij onder rieten zadeldak met rechts inrijdeur en voorgevel met vlechtingen, waarin vensters met luiken en 20-, 9- en 6-ruits r..

Boerderij waarvan het woongedeelte een rieten wolfdak, een afgeknotte puntgevel met vlechtingen en vensters met ten dele de oude roedenverdeling heeft

Binnendams 14
Hardinxveld Giessendam
Boerderij (XVIII ?) waarvan het woongedeelte een rieten wolfdak, een afgeknotte puntgevel met vlechtingen en vensters met ten dele de oude r..

De koperen knop/Muilwijk

Binnendams 6
Hardinxveld Giessendam
Boerderij (XIX A?) onder rieten schilddak met inrijdeur onder puntgevel in rechter zijmuur. In de voorgevel vensters met luiken en roedenver..

Boerderij onder rieten zadeldak met uitbouw onder zadeldak rechts

Binnendams 4
Hardinxveld Giessendam
BOERDERIJ (XVIII) onder rieten zadeldak met uitbouw onder zadeldak rechts. Puntgevel met vlechtingen en vensters met kleine roedenverdeling.

Boerderij waarvan het woongedeelte een rieten zadeldak met links een puntgevel heeft. Rechts een hoger opgehaalde gevel onder rieten wolfdak en rechte ..

Binnendamseweg 96
Giessenburg (Gemeente Giessenlanden)
BOERDERIJ (XVII) waarvan het woongedeelte een rieten zadeldak met links een puntgevel heeft. Rechts een hoger opgehaalde gevel onder rieten ..

Kaart & Routeplanner

Route naar Boerderij ("pseudo-krukhuis"), op L-vormige grondslag onder rieten zadeldaken in Hardinxveld Giessendam