Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Boerderij waarvan het woongedeelte een rieten wolfdak, een afgeknotte puntgevel met vlechtingen en vensters met ten dele de oude roedenverdeling heeft in Hardinxveld Giessendam

Boerderij

Binnendams 14
3373AD Hardinxveld Giessendam
Zuid Holland

Bouwjaar: mogelijk 18e eeuw


Beschrijving van Boerderij waarvan het woongedeelte een rieten wolfdak, een afgeknotte puntgevel met vlechtingen en vensters met ten dele de oude roedenverdeling heeft

Boerderij (XVIII ?) waarvan het woongedeelte een rieten wolfdak, een afgeknotte puntgevel met vlechtingen en vensters met ten dele de oude roedenverdeling heeft. Rechts een uitbouw met opkamer. De later vernieuwde stal heeft een pannen dakbedekking. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 20259
Laatste wijziging: 2014-12-09 19:55:05.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Boerderij waarvan het woongedeelte een rieten wolfdak, een afgeknotte puntgevel met vlechtingen en vensters met ten dele de oude roedenverdeling heeft in Hardinxveld Giessendam

Fraaie boerderij onder rieten zadeldak met rechts inrijdeur en voorgevel met vlechtingen, waarin vensters met luiken en 20-, 9- en 6-ruits roedenverde ..

Binnendams 16
Hardinxveld Giessendam
Fraaie boerderij onder rieten zadeldak met rechts inrijdeur en voorgevel met vlechtingen, waarin vensters met luiken en 20-, 9- en 6-ruits r..

De koperen knop/Muilwijk

Binnendams 6
Hardinxveld Giessendam
Boerderij (XIX A?) onder rieten schilddak met inrijdeur onder puntgevel in rechter zijmuur. In de voorgevel vensters met luiken en roedenver..

Boerderij ("pseudo-krukhuis"), op L-vormige grondslag onder rieten zadeldaken

Binnendams 26
Hardinxveld Giessendam
In oorsprong mogelijk nog 18e eeuwse BOERDERIJ ("pseudo-krukhuis"), op L-vormige grondslag onder rieten zadeldaken, met wolfeind aan voorzij..

Boerderij onder rieten zadeldak met uitbouw onder zadeldak rechts

Binnendams 4
Hardinxveld Giessendam
BOERDERIJ (XVIII) onder rieten zadeldak met uitbouw onder zadeldak rechts. Puntgevel met vlechtingen en vensters met kleine roedenverdeling.

Boerderij waarvan het woongedeelte een rieten zadeldak met links een puntgevel heeft. Rechts een hoger opgehaalde gevel onder rieten wolfdak en rechte ..

Binnendamseweg 96
Giessenburg (Gemeente Giessenlanden)
BOERDERIJ (XVII) waarvan het woongedeelte een rieten zadeldak met links een puntgevel heeft. Rechts een hoger opgehaalde gevel onder rieten ..

Kaart & Routeplanner

Route naar Boerderij waarvan het woongedeelte een rieten wolfdak, een afgeknotte puntgevel met vlechtingen en vensters met ten dele de oude roedenverdeling heeft in Hardinxveld Giessendam