Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Gedeelte van de zuidelijke muur met een der schuine zijden van de koorsluiting van de vroegere gotische kapel van het Franciscanenklooster in Harderwijk

Kerkelijk Gebouw

Markt 7
3841CE Harderwijk
Gelderland


Beschrijving van Gedeelte van de zuidelijke muur met een der schuine zijden van de koorsluiting van de vroegere gotische kapel van het Franciscanenklooster

Achter dit pand een gedeelte van de zuidelijke muur met een der schuine zijden van de koorsluiting van de vroegere gotische kapel van het Franciscanenklooster. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 20208
Laatste wijziging: 2014-10-12 20:04:29.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Gedeelte van de zuidelijke muur met een der schuine zijden van de koorsluiting van de vroegere gotische kapel van het Franciscanenklooster in Harderwijk

Pand onder zadeldak en met gepleisterde lijstgevel

Markt 8
Harderwijk
Pand onder zadeldak en met gepleisterde lijstgevel. De deuromlijsting heeft pilasters met snijwerk in Lodewijk XV-vormen. Gesneden deur en b..

Dwarshuis met verdieping en schilddak

Markt 3
Harderwijk
Dwarshuis met verdieping en schilddak, in oorsprong mogelijk 16e eeuws. De vijf assen brede gevel heeft een kroonlijst met consoles, bepleis..

Stadhuis, tegenwoordig muziekschool

Markt 1
Harderwijk
Stadhuis. In oorsprong laat-middeleeuws bouwwerk, gewijzigd in 1620 en geheel gemoderniseerd in neoklassicistische trant in 1837. Rechthoeki..

In oorsprong laat-gotisch pand

Bruggestraat 48
Harderwijk
In oorsprong laat-gotisch pand op de hoek van de Markt. Het hoge schilddak sluit aan de zuidzijde aan tegen een trapgevel met ezelsrugafdekk..

Herenhuis, met aan de achterzijde twee haakse achtervleugels

Bruggestraat 49
Harderwijk
Monumentaal herenhuis, in oorsprong laat-middeleeuws, met aan de achterzijde twee haaks op het voorhuis gebouwde achtervleugels onder schild..

Kaart & Routeplanner


Foto's (2)