Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Boerderij Havezate Venebrugge: Woonhuis en schuur in Venebrugge

Boerderij

Hoogenweg 59
7792VE Venebrugge (gemeente Hardenberg)
Overijssel

Bouwjaar: 1833


Beschrijving van Boerderij Havezate Venebrugge: Woonhuis en schuur

Evenwijdig met de weg gelegen langgerekt pand onder een boven het woongedeelte iets verhoogd rieten zadeldak tussen topgevels met vlechtingen; in de achtergevel twee stenen met inscriptie "gebouw int jaar 1833". Schuifvensters met roedenverdeling. Aan de overzijde van de weg een houten schuur onder rieten schilddak. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 20035
Laatste wijziging: 2014-10-11 14:32:19.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Boerderij Havezate Venebrugge: Woonhuis en schuur in Venebrugge

Venerbrugger Schans/Linie

Hoogenweg 56
Venebrugge (Gemeente Hardenberg)
De Ve(e)nebrugger schans te Hardenberg. Van de in 1795 aangelegde Venebruggerlinie, oorspronkelijk bestaande uit 2 fronten met 4 bastions en..

Windlust

Radewijkerweg 19
Radewijk (Gemeente Hardenberg)
Windkorenmolen Windlust (Hoofdweg te Radewijk), achtkantige bovenkruier zonder stelling (1876); onderstuk steen, houten kap, houten as en ro..

Forse boerderij, De Zwieseborg, onder rieten zadeldak met houten toppen; in sluitsteen boven de toegang tot de stal: herbouwd 1859; aangebouwd tegen d ..

Hardenbergerweg 23
Loozen (Gemeente Hardenberg)
Forse boerderij onder rieten zadeldak met houten toppen; in sluitsteen boven de toegang tot de stal: herbouwd 1859; aangebouwd tegen de link..

Gedeelte van de voormalige Loozensche Linie. Groot bastion met gebogen flanken, dat een restant vormt van een aangelegde onregelmatige gebastionneerde ..

-
Gramsbergen (Gemeente Hardenberg)
Gedeelte van de v.m. Loozensche Linie. Groot bastion met gebogen flanken, dat een restant vormt van een in 1799/1800 aangelegde onregelmatig..

Jodenbergje

't Holt
Hardenberg
Inleiding ISRAELITISCHE BEGRAAFPLAATS, gelegen ten noorden van Hardenberg in het Vechtdal. De begraafplaats is gesticht in 1761 en tot 1910..

Kaart & Routeplanner

Route naar Boerderij Havezate Venebrugge: Woonhuis en schuur in Venebrugge