Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Hoeve 't Slot in Lepelstraat

Boerderij

Slotweg 7
4664RJ Lepelstraat (gemeente Bergen op Zoom)
Noord Brabant

Bouwjaar: ca. 1840


Beschrijving van Hoeve 't Slot

Hoeve ' 't Slot', nabij de plaats waar vroeger het slot van Halsteren stond. Tot twee woonhuizen verbouwde boerderij onder met pannen belegd zadeldak tussen zij-topgevels; zesdelige empire schuiframen en luiken; ingang met kroonlijst op voluutvormige consoles. De gevels gepleisterd. Omstreeks 1840. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 19996
Laatste wijziging: 2014-10-12 20:04:29.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Hoeve 't Slot in Lepelstraat

Boerderij van het Noordbrabantse langgeveltype, onder met pannen belegd zadeldak dat aan de ene zijde tegen een topgevel aansluit, aan de andere zijde ..

Kladseweg 1
Lepelstraat (Gemeente Bergen op Zoom)
Boerderij van het Noordbrabantse langgeveltype, onder met pannen belegd zadeldak dat aan de ene zijde tegen een topgevel aansluit, aan de an..

Dorpswoning onder dwars, met pannen belegd zadeldak tussen zijtopgevels. In de gepleisterde voorgevel Empire schuiframen (zesdelig) en jaarankers

Kerkstraat 71
Lepelstraat (Gemeente Bergen op Zoom)
18e eeuwse dorpswoning onder dwars, met pannen belegd zadeldak tussen zijtopgevels. In de gepleisterde voorgevel Empire schuiframen (zesdeli..

Vrijstaande villa gebouwd in Chaletstijl

De Beeklaan 25
Halsteren (Gemeente Bergen op Zoom)
Inleiding. Vrijstaande VILLA gebouwd omstreeks 1890 in Chaletstijl, vermoedelijk naar ontwerp van C.P. Van Genk. De villa is in 1995 grondi..

Koetshuis behorende bij een villa

De Beeklaan 25
Halsteren (Gemeente Bergen op Zoom)
Inleiding. Het KOETSHUIS behorende bij een villa, gebouwd omstreeks 1890 in Chaletstijl, vermoedelijk naar ontwerp van C.P. Van Genk. Omsc..

Vrijstaande villa, thans in gebruik als psychotherapeutisch centrum

Gasthuisstraat 6
Halsteren (Gemeente Bergen op Zoom)
Inleiding. Vrijstaande VILLA, thans in gebruik als psychotherapeutisch centrum. Gebouwd in 1900 naar ontwerp van C.P. van Genk met elemente..

Kaart & Routeplanner

Route naar Hoeve 't Slot in Lepelstraat

Foto's (2)