Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Dorpswoning onder dwars, met pannen belegd zadeldak tussen zijtopgevels. In de gepleisterde voorgevel Empire schuiframen (zesdelig) en jaarankers in Lepelstraat

Woonhuis

Kerkstraat 71
4664BP Lepelstraat (gemeente Bergen op Zoom)
Noord Brabant

Bouwjaar: 1765


Beschrijving van Dorpswoning onder dwars, met pannen belegd zadeldak tussen zijtopgevels. In de gepleisterde voorgevel Empire schuiframen (zesdelig) en jaarankers

18e eeuwse dorpswoning onder dwars, met pannen belegd zadeldak tussen zijtopgevels. In de gepleisterde voorgevel Empire schuiframen (zesdelig) en jaarankers 1765. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 19992
Laatste wijziging: 2014-10-02 18:33:51.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Dorpswoning onder dwars, met pannen belegd zadeldak tussen zijtopgevels. In de gepleisterde voorgevel Empire schuiframen (zesdelig) en jaarankers in Lepelstraat

Boerderij van het Noordbrabantse langgeveltype, onder met pannen belegd zadeldak dat aan de ene zijde tegen een topgevel aansluit, aan de andere zijde ..

Kladseweg 1
Lepelstraat (Gemeente Bergen op Zoom)
Boerderij van het Noordbrabantse langgeveltype, onder met pannen belegd zadeldak dat aan de ene zijde tegen een topgevel aansluit, aan de an..

Hoeve 't Slot

Slotweg 7
Lepelstraat (Gemeente Bergen op Zoom)
Hoeve ' 't Slot', nabij de plaats waar vroeger het slot van Halsteren stond. Tot twee woonhuizen verbouwde boerderij onder met pannen belegd..

Vrijstaande villa gebouwd in Chaletstijl

De Beeklaan 25
Halsteren (Gemeente Bergen op Zoom)
Inleiding. Vrijstaande VILLA gebouwd omstreeks 1890 in Chaletstijl, vermoedelijk naar ontwerp van C.P. Van Genk. De villa is in 1995 grondi..

Koetshuis behorende bij een villa

De Beeklaan 25
Halsteren (Gemeente Bergen op Zoom)
Inleiding. Het KOETSHUIS behorende bij een villa, gebouwd omstreeks 1890 in Chaletstijl, vermoedelijk naar ontwerp van C.P. Van Genk. Omsc..

Landgoed Dassenberg

Halsterseweg 5
Steenbergen
Inleiding. Het LANDHUIS uit 1894 is gebouwd in Chaletstijl naar ontwerp van de architect C.P. van Genk. Het is centraal op het landgoed gel..

Kaart & Routeplanner

Route naar Dorpswoning onder dwars, met pannen belegd zadeldak tussen zijtopgevels. In de gepleisterde voorgevel Empire schuiframen (zesdelig) en jaarankers in Lepelstraat