Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Toren. Bakstenen bouwwerk, versierd tegen de onderste geledingen met tand- en boogfriezen in romaniserende trant in Hagestein

Kerkelijk Gebouw

Dorpsstraat 26
4124AM Hagestein (gemeente Vianen)
Utrecht


Beschrijving van Toren. Bakstenen bouwwerk, versierd tegen de onderste geledingen met tand- en boogfriezen in romaniserende trant

Toren. Bakstenen bouwwerk, versierd tegen de onderste geledingen met tand- en boogfriezen in romaniserende trant. Klokkenverdieping met gedrukte spitsbogige en korfbogige nissen, laat-gotisch. Eikenhouten klokkenstoel met klok van S. Butendiic, 1444, diam. 107 cm. Mechanisch torenuurwerk, circa 1910. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 19984
Laatste wijziging: 2014-10-12 20:04:29.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Toren. Bakstenen bouwwerk, versierd tegen de onderste geledingen met tand- en boogfriezen in romaniserende trant in Hagestein

Hervormde Kerk. Zaalkerkje met driezijdige sluiting. Tot de inventaris behoort: een gotische, hardstenen doopvont, gebruikt als voet voor de preekstoe ..

Dorpsstraat 26
Hagestein (Gemeente Vianen)
Herv.Kerk. Zaalkerkje met driezijdige sluiting, gedateerd boven het portaal aan de noordzijde; 1829. Spitsbogige vensters; geprofileerde, ho..

Boerderij, waarvan het woongedeelte met de stal een T-vormige plattegrond uitmaakt

Dorpsstraat 25
Hagestein (Gemeente Vianen)
Boerderij, waarvan het woongedeelte met de stal een T-vormige plattegrond uitmaakt. Het woongedeelte draagt een zadeldak tussen puntgevels m..

stuw

lekdijk 7
hagestein (Gemeente vianen)
Stuw bestaande uit: landhoofden, middenpijler, vizierschuiven, ondersteuningsbogen, machinegebouwen met machinewerk vizierschuiven, cilinder..

Boerderij met woongedeelte, dat loodrecht op de stal staat. Het woongedeelte heeft links een opkamer, heeft een lage bovenverdieping en vensters met l ..

Lekdijk 84
Hagestein (Gemeente Vianen)
Boerderij met woongedeelte, dat loodrecht op de stal staat. Het woongedeelte heeft links een opkamer, heeft een lage bovenverdieping en vens..

betonnen werken rond fort everdingen

betonnen werken rond fort everdingen
vianen
Cluster 502. Inleiding Betonnen BATTERIJSCHUILPLAATS als vroeg-20ste-eeuwse toevoeging aan een niet meer bestaande batterij uit dezelfde p..

Kaart & Routeplanner

Route naar Toren. Bakstenen bouwwerk, versierd tegen de onderste geledingen met tand- en boogfriezen in romaniserende trant in Hagestein

Foto's (2)