Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Hervormde Kerk. Zaalkerkje met driezijdige sluiting. Tot de inventaris behoort: een gotische, hardstenen doopvont, gebruikt als voet voor de preekstoel. Preekstoel in Hagestein

Kerkelijk Gebouw

Dorpsstraat 26
4124AM Hagestein (gemeente Vianen)
Utrecht

Bouwjaar: 1829 tweede helft 17e eeuw (preekstoel)


Beschrijving van Hervormde Kerk. Zaalkerkje met driezijdige sluiting. Tot de inventaris behoort: een gotische, hardstenen doopvont, gebruikt als voet voor de preekstoel. Preekstoel

Herv.Kerk. Zaalkerkje met driezijdige sluiting, gedateerd boven het portaal aan de noordzijde; 1829. Spitsbogige vensters; geprofileerde, houten kroonlijst. Tot de inventaris behoort: een gotische, hardstenen doopvont, gebruikt als voet voor de preekstoel. Preekstoel, tweede helft 17e eeuw. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 19983
Laatste wijziging: 2014-10-12 19:38:37.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Hervormde Kerk. Zaalkerkje met driezijdige sluiting. Tot de inventaris behoort: een gotische, hardstenen doopvont, gebruikt als voet voor de preekstoel. Preekstoel in Hagestein

Toren. Bakstenen bouwwerk, versierd tegen de onderste geledingen met tand- en boogfriezen in romaniserende trant

Dorpsstraat 26
Hagestein (Gemeente Vianen)
Toren. Bakstenen bouwwerk, versierd tegen de onderste geledingen met tand- en boogfriezen in romaniserende trant. Klokkenverdieping met gedr..

Boerderij, waarvan het woongedeelte met de stal een T-vormige plattegrond uitmaakt

Dorpsstraat 25
Hagestein (Gemeente Vianen)
Boerderij, waarvan het woongedeelte met de stal een T-vormige plattegrond uitmaakt. Het woongedeelte draagt een zadeldak tussen puntgevels m..

Boerderij met woongedeelte, dat loodrecht op de stal staat. Het woongedeelte heeft links een opkamer, heeft een lage bovenverdieping en vensters met l ..

Lekdijk 84
Hagestein (Gemeente Vianen)
Boerderij met woongedeelte, dat loodrecht op de stal staat. Het woongedeelte heeft links een opkamer, heeft een lage bovenverdieping en vens..

Gebeeldhouwde groep van putto-figuurtjes, die een zonnewijzer dragen

Lijnbaan Z.O.
Vianen
Gebeeldhouwde groep van putto-figuurtjes, die een zonnewijzer dragen (midden 17e eeuw). Hoge natuurstenen sokkel met geprofileerde dekplaat.

In het pand of op de grens van het erf bevindende stadsmuur(resten)

Klooster 18
Vianen
Vanwege de zich in het pand of op de grens van het erf bevindende stadsmuur, casu-qou stadsmuurresten.

Kaart & Routeplanner

Route naar Hervormde Kerk. Zaalkerkje met driezijdige sluiting. Tot de inventaris behoort: een gotische, hardstenen doopvont, gebruikt als voet voor de preekstoel. Preekstoel in Hagestein