Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Boerderij, waarvan het woongedeelte met de stal een T-vormige plattegrond uitmaakt in Hagestein

Boerderij

Dorpsstraat 25
4124AL Hagestein (gemeente Vianen)
Utrecht

Bouwjaar: 16e eeuw (woongedeelte)


Beschrijving van Boerderij, waarvan het woongedeelte met de stal een T-vormige plattegrond uitmaakt

Boerderij, waarvan het woongedeelte met de stal een T-vormige plattegrond uitmaakt. Het woongedeelte draagt een zadeldak tussen puntgevels met vlechtingen en dateert waarschijnlijk nog uit de 16e eeuw. In de rechter puntgevel een venster met kruiskozijn, en een venster met half kruiskozijn, beide met onderluikjes. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 19982
Laatste wijziging: 2014-10-12 20:04:29.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Boerderij, waarvan het woongedeelte met de stal een T-vormige plattegrond uitmaakt in Hagestein

Hervormde Kerk. Zaalkerkje met driezijdige sluiting. Tot de inventaris behoort: een gotische, hardstenen doopvont, gebruikt als voet voor de preekstoe ..

Dorpsstraat 26
Hagestein (Gemeente Vianen)
Herv.Kerk. Zaalkerkje met driezijdige sluiting, gedateerd boven het portaal aan de noordzijde; 1829. Spitsbogige vensters; geprofileerde, ho..

Toren. Bakstenen bouwwerk, versierd tegen de onderste geledingen met tand- en boogfriezen in romaniserende trant

Dorpsstraat 26
Hagestein (Gemeente Vianen)
Toren. Bakstenen bouwwerk, versierd tegen de onderste geledingen met tand- en boogfriezen in romaniserende trant. Klokkenverdieping met gedr..

stuw

lekdijk 7
hagestein (Gemeente vianen)
Stuw bestaande uit: landhoofden, middenpijler, vizierschuiven, ondersteuningsbogen, machinegebouwen met machinewerk vizierschuiven, cilinder..

Boerderij met woongedeelte, dat loodrecht op de stal staat. Het woongedeelte heeft links een opkamer, heeft een lage bovenverdieping en vensters met l ..

Lekdijk 84
Hagestein (Gemeente Vianen)
Boerderij met woongedeelte, dat loodrecht op de stal staat. Het woongedeelte heeft links een opkamer, heeft een lage bovenverdieping en vens..

betonnen werken rond fort everdingen

betonnen werken rond fort everdingen
vianen
Cluster 502. Inleiding Betonnen BATTERIJSCHUILPLAATS als vroeg-20ste-eeuwse toevoeging aan een niet meer bestaande batterij uit dezelfde p..

Kaart & Routeplanner


Foto's (2)