Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Vrijstaande villa in Amsterdam

Woonhuis

Honthorststraat 20
1071DE Amsterdam
Noord Holland

Bouwjaar: 1904-06


Beschrijving van Vrijstaande villa

Vrijstaande VILLA, gebouwd 1904-06 door Ed.Cuypers, op onregelmatige grondslag, met bel-etage en verdieping onder een door voluten bekroonde kap, samengesteld uit een schilddak en zadeldaken met dakkapellen en oculus, in een enigszins op de Engelse 19e eeuwse landhuisstijl geinspireerde trant. Opgetrokken in baksteen, op natuurstenen sokkel, vakwerk in de zolderverdieping; vensterdorpels in natuursteen. Met natuursteen beklede ingangspartij met rondboog - waarin reliëf met bladmotief - boven een hoge stoep met smeedijzeren leuningen. Aan linkerzijgevel een grote serre met zijbalkon. Op rechterhoek een hoogopgaande schoorsteen met opengewerkte top. Houten veranda's. Rondom een smeedijzeren tuinhek met natuurstenen sokkel en steunen van afwisselend natuur- en baksteen. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 1992
Laatste wijziging: 2014-10-12 19:38:37.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Vrijstaande villa in Amsterdam

Vrijstaande villa met bel-etage en twee verdiepingen

Museumplein 4
Amsterdam
Vrijstaande villa met bel-etage en twee verdiepingen, plat afgedekt (op verschillende niveau's), van uiterst strenge architectuur, gebouwd 1..

Villa Roelvink

Honthorststraat 9
Amsterdam
Inleiding Een op de hoek van de Honthorststraat en Paulus Potterstraat aan vier zijden vrijstaande VILLA, genaamd villa Roelvink, met bijbe..

Rechterdeel van vrijstaande dubbelvilla

Honthorststraat 7
Amsterdam
Inleiding Rechterdeel van een in 1902 door E. Breman in traditionele stijl met neo-maniëristische en Art Nouveau invloeden ontworpen, aan ..

Linkerdeel van vrijstaande dubbelvilla

Honthorststraat 5
Amsterdam
Inleiding Linkerdeel van een in 1902 door E. Breman in traditionele stijl met neo-maniëristische en Art Nouveau invloeden ontworpen, aan v..

Villa Reens

Honthorststraat 3
Amsterdam
Inleiding Op de hoek van de Honthorststraat en Jan Luykenstraat in 1912-1913 in Rationalistische stijl opgetrokken, aan vier zijden vrijsta..

Kaart & Routeplanner


Foto's (3)