Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Lizzy Cottage in Amsterdam

Woonhuis

Hobbemastraat 12
1071ZB Amsterdam
Noord Holland

Bouwjaar: 1902
Architect: A.W. Weissman


Beschrijving van Lizzy Cottage

"Lizzy Cottage" Op een hoek gesitueerde, vrijstaande villa, met verdieping, op onregelmatige grondslag, onder een samenstel van schilddaken op verschillende niveau's (bij zijvleugels met licht overstek), bekroond door fioelen. Gebouwd in 1902 door A.W. Weismann, in Engelse First-Movement stijl. Opgetrokken in baksteen, met gedeeltelijke toepassing van houten stijlen en consoles (in overkragende gedeelten). Rondbogige, met natuursteen omlijste ingang met stoep. Boogvormige erker op de hoek -een terrazzo-fries bevattend met een voorstelling van putti met guirlandes- waarboven een overkragend veelhoekig gedeelte, aansluitend op de erker boven de ingang en de erker aan de rechterzijgevel, welke rechtsboven een terrazzo-fries bevat met een voorstelling van dansende vrouwen, in drie groepen van drie. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 1991
Laatste wijziging: 2014-10-12 20:04:29.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Lizzy Cottage in Amsterdam

Rechterdeel van vrijstaande dubbelvilla

Hobbemastraat 14
Amsterdam
Inleiding Rechterdeel van een in 1902 door E. Breman in overgangs-architectuur met neo-maniƫristische en Art Nouveau invloeden ontworpen, ..

Linkerdeel van een dubbele geheel vrijstaande villa, landelijk bekend geworden als kraakpand Lucky Luyk

Jan Luijkenstraat 3A
Amsterdam
Inleiding Linkerdeel van een in 1908-1909 tot stand gekomen dubbele geheel vrijstaande villa. Gebouwd in opdracht van W. Spakler. De archit..

Linkerdeel van vrijstaande dubbelvilla

Hobbemastraat 16
Amsterdam
Inleiding Linkerdeel van een in 1902 door E. Breman in overgangs-architectuur met neo-maniƫristische en Art Nouveau invloeden ontworpen, a..

Rechterdeel van een in dubbele geheel vrijstaande villa

Jan Luijkenstraat 5
Amsterdam
Inleiding Rechterdeel van een in 1908-1909 tot stand gekomen dubbele geheel vrijstaande villa. Gebouwd in opdracht van W. Spakler. De archi..

Vrijstaande villa in overgangsarchitectuur

Paulus Potterstraat 8
Amsterdam
Inleiding Een in 1902-1903 gerealiseerde, in overgangsarchitectuur door L. Beirer ontworpen en aan vier zijden vrijstaande VILLA met bijbeh..

Kaart & Routeplanner


Foto's (2)